ochelari gaming gunnarsOchelarii de protectie pentru calculator, in special modelele de ochelari de gaming, au inceput sa fie din ce in ce mai cautate in piata din Romania. In ultimii ani au aparut 2-3 branduri care comercializeaza doar astfel de produse, insa nu foarte multe persoane stiu cum sa isi aleaga corect perechea de ochelari.

Performantele ochelarilor de gaming

Daca iti doresti sa iti cumperi o pereche de ochelari de gaming trebuie sa ti cont in primul rand de protectia impotriva luminii albastre. Acesta lumina albastra este cea nociva, care poate aduce afectiuni oculare atat pe termen lung, cat si pe termen scurt printr-o oboseala oculara pronuntata, cauzata de incordarea muschiului ocular.

In piata, ochelarii de gaming cu cea mai mare protectie impotriva luminii albastre sunt ochelarii de gaming marca Gunnar. Lentilele Ambra ale acestora sunt capabile sa blocheze pana la 65% din lumina albastra emisa de orice tip de ecran.

Ramele ochelarilor de gaming trebuie sa fie unele foarte usoare, subtiri si mai ales flexibile. Gunnar este tot acela care aduce cele mai mari beneficii datorita ramelor confectionate dintr-un otel inoxidabil, foarte usor si care permit o flexibilitate mare. Ramele se pliaza pe forma fetei si faciliteaza purtarea ochelarilor impreuna cu o pereche de casti pe urechi fara a crea un disconfort.

Este recomandata evitarea modelelor de ochelari cu rama din plastic pentru persoanele care petrec foarte multe ore, zilnic, in fata calculatorului.

Pretul unei perechi de ochelari de gaming

Conform analizei pe care am facut-o mai sus, modelele de ochelari de gaming Gunnar sunt castigatoare, insa si pretul este peste cel al concurentilor din piata. Mai exact, o astfel de pereche de ochelari de gaming poate avea un pret care incepe de la aproximativ 350 RON si poate ajunge la aproximativ 450 de RON in cazul modelelor de ochelari de gaming realizati in parteneriat cu nume mari din industrie precum Razer.