Sosirea primaverii reprezinta un motiv de bucurie de la mic la mare in contextul in care ne vom putea bucura din nou de blandetea soarelui, de vremea predominant frumoasa dar si de natura inconjuratoare care incepe sa prinda din nou viata. Cu alte cuvinte, am putea spune ca nu exista nici un motiv pentru care sa nu iubim acest anotimp. Sosirea primaverii insa marcheaza si inceputul sezonului moto, pentru cei care iubesc frumusetile naturii si adrenalina in egala masura. Pentru a putea circula in deplina siguranta cu motocicleta, este necesar ca mai intai de toate sa ne asiguram ca motocicleta functioneaza in mod corespunzator si ca toate piesele uzate sunt inlocuinte. Mai mult decat atat, atunci cand vorbim despre siguranta in situatia motocicletelor, este esential sa intelegem faptul ca purtarea echipamentului de protectie este un lucru imperios necesar, nicidecum un moft.

Echipamentul moto nu poate fi inlocuit in niciun fel de alte echipamente avand in vedere ca acesta este special conceput pentru a oferi siguranta atunci cand circuli cu motocicleta. Legislatia rutiera nu este foarte specifica in ceea ce priveste purtarea echipamentului de protectie, cu exceptia castii moto, despre care avem detalii foarte clare in legislatie.

Din ce este insa alcatuit echipamentul moto complet si ce riscam daca nu il purtam atunci cand circulam cu motocicleta?

Cate piese trebuie sa contina echipamentul moto?

Desi legislatia specifica doar casca ca fiind obligatorie, un lucru este absolut cert si anume faptul ca atunci cand ne dorim sa fim in deplina siguranta, avem nevoie si de toate celelalte parti ale echipamentului moto. Un echipament moto complet inseamna un echipament format din casca moto, imbracaminte moto si incaltaminte moto. Fiecare dintre aceste parti componente au o importanta majora in ceea ce priveste siguranta. Accidentele rutiere survin in momente in care ne asteptam cel mai putin, astfel ca, daca nu folosim echipamentul adecvat care sa ne protejeze, riscam sa ne alegem cu raniri destul de grave. Purtarea echipamentului moto nu reprezinta un moft, ci am putea mai degraba sa il catalogam ca o responsabilitate pe care o avem fiecare dintre noi.

Ce riscam sa patim daca nu purtam echipamentul moto?

Chiar daca prin lege doar casca moto este obligatorie, datorita faptului ca in genere lovirile puternice in zona capului sunt de cele mai multe ori fatale, cert este faptul ca ar trebui sa intelegem faptul ca siguranta rutiera reprezinta o prioritate pentru fiecare dintre noi. Lispa castii moto se poate sanctiona desigur cu amenda de catre organele abilitate, insa lucrul care ar trebui sa ne inspaimante cel mai mult este siguranta noastra si a celor pe care ii transportam. Nepurtarea echipamentului moto poate atrage o serie de riscuri, de la amenda (in situatia nepurtarii castii moto), pana la vatamari corporale grave care pot surveni in urma unor accidentari. Echipamentul moto este special conceput din materiale foarte rezistente, astfel ca, chiar si atunci cand vei cadea, riscul sa te ranesti va fi drastic redus.