Sistemul de gard electric, metoda numarul 1 in protectia animalelor din cadrul fermei

de | mart. 29, 2019 | Electrice, Diverse

O ferma reprezinta in cele mai multe ori o afacere de familie pentru care ne dedicam foarte mult timp si in care investim sume de bani destul de mari, astfel incat aceasta sa devina in cele din urma o afacere cat mai prospera. Este adevarat ca in teorie lucrurile par deosebit de simple, insa in practica, cu siguranta lucrurile nu vor mai sta la fel. Protejarea eficienta a fermelor reprezinta o provocare care se contureaza destul de bine in randul micilor si marilor fermieri avand in vedere ca acestia cauta nu doar metode eficiente de protectie a animalelor din cadrul fermelor, ci si metode accesibile prin care sa faca acest lucru. In contextul dat, gardurile electrice reprezinta de departe una dintre modalitatile cele mai practice de protectie a fermelor, in ciuda faptului ca a fost multe vreme considerata o metoda de protectie care vatameaza animalele.

Gardul electric poate ca ne duce in mod natural cu gandul la vatamare, insa realitatea este cu totul alta. Desi a fost considerat multa vreme o metoda care a starnit multe controverse, cert este faptul ca in prezent gardul electric este utilizat pretutindeni in lume ca metoda standard de protectie a fermelor de animale si nu numai. Expertii de la Expertscule.ro comercializeaza garduri electrice prin intermediul site-ului https://www.expertscule.ro/gard-electric/ si ne evidentiaza care sunt cele mai importante avantaje ale utilizarii unui astfel de sistem in cadrul fermelor!

Este o metoda practica si accesibila de protectie.

Unul dintre motivele principale pentru care din ce in ce mai multi fermieri opteaza pentru un sistem de gard electric se datoreaza faptului ca acesta reprezinta de departe una dintre cele mai eficiente si mai practice metode prin care fermierii isi pot proteja fermele de animale. Mai mult decat atat, un sistem de gard electric reprezinta in acelasi timp si o metoda de protectie foarte accesibila.

Nu vatameaza animalele din cadrul tarcurilor.

Una dintre cele mai importante particularitati ale gardului electric reiese din faptul ca desi poate ca are o modalitate de functionare care ne-ar putea lasa impresia ca vatameaza animalele, in realitate, acest tip de gard nu este deloc periculos pentru animale. Mai exact, gardul electric emite un soc de intensitate redusa atunci animalele ating firele gardului, astfel ca animalul se va indeparta de acesta de indata. Am putea chiar spune ca gardurile electrice “educa”animalele din cadrul fermelor.

Nu prespune costuri de intretinere mari.

Un alt lucru avantajos destul de putin stiut despre gardurile electrice este faptul ca acesta reprezinta un tip de gard care nu presupune costuri de intretinere mari. Spre deosebire de gardul din lemn, care trebuie intretinut periodic cu produse specifice, gardul electric nu necesita niciun fel de produs in particular pentru a-l putea intretine.

Este simplu de amplasat chiar si pe suprafete denivelate.

Daca motivele deja prezentate nu au reusit sa te convinga de utilitatea acestui tip de gard, cu siguranta faptul ca poate fi amplasat cu usurinta pe orice suprafata de teren reprezinta un lucru peste care nu vei putea trece usor cu vederea. Astfel, indiferent daca terenul pe care se afla ferma este unul plan sau unul denivelat, acest lucru nu va reprezenta o problema pentru gardul electric.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.183)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]