O ferma reprezinta in cele mai multe ori o afacere de familie pentru care ne dedicam foarte mult timp si in care investim sume de bani destul de mari, astfel incat aceasta sa devina in cele din urma o afacere cat mai prospera. Este adevarat ca in teorie lucrurile par deosebit de simple, insa in practica, cu siguranta lucrurile nu vor mai sta la fel. Protejarea eficienta a fermelor reprezinta o provocare care se contureaza destul de bine in randul micilor si marilor fermieri avand in vedere ca acestia cauta nu doar metode eficiente de protectie a animalelor din cadrul fermelor, ci si metode accesibile prin care sa faca acest lucru. In contextul dat, gardurile electrice reprezinta de departe una dintre modalitatile cele mai practice de protectie a fermelor, in ciuda faptului ca a fost multe vreme considerata o metoda de protectie care vatameaza animalele.

Gardul electric poate ca ne duce in mod natural cu gandul la vatamare, insa realitatea este cu totul alta. Desi a fost considerat multa vreme o metoda care a starnit multe controverse, cert este faptul ca in prezent gardul electric este utilizat pretutindeni in lume ca metoda standard de protectie a fermelor de animale si nu numai. Expertii de la Expertscule.ro comercializeaza garduri electrice prin intermediul site-ului https://www.expertscule.ro/gard-electric/ si ne evidentiaza care sunt cele mai importante avantaje ale utilizarii unui astfel de sistem in cadrul fermelor!

Este o metoda practica si accesibila de protectie.

Unul dintre motivele principale pentru care din ce in ce mai multi fermieri opteaza pentru un sistem de gard electric se datoreaza faptului ca acesta reprezinta de departe una dintre cele mai eficiente si mai practice metode prin care fermierii isi pot proteja fermele de animale. Mai mult decat atat, un sistem de gard electric reprezinta in acelasi timp si o metoda de protectie foarte accesibila.

Nu vatameaza animalele din cadrul tarcurilor.

Una dintre cele mai importante particularitati ale gardului electric reiese din faptul ca desi poate ca are o modalitate de functionare care ne-ar putea lasa impresia ca vatameaza animalele, in realitate, acest tip de gard nu este deloc periculos pentru animale. Mai exact, gardul electric emite un soc de intensitate redusa atunci animalele ating firele gardului, astfel ca animalul se va indeparta de acesta de indata. Am putea chiar spune ca gardurile electrice “educa”animalele din cadrul fermelor.

Nu prespune costuri de intretinere mari.

Un alt lucru avantajos destul de putin stiut despre gardurile electrice este faptul ca acesta reprezinta un tip de gard care nu presupune costuri de intretinere mari. Spre deosebire de gardul din lemn, care trebuie intretinut periodic cu produse specifice, gardul electric nu necesita niciun fel de produs in particular pentru a-l putea intretine.

Este simplu de amplasat chiar si pe suprafete denivelate.

Daca motivele deja prezentate nu au reusit sa te convinga de utilitatea acestui tip de gard, cu siguranta faptul ca poate fi amplasat cu usurinta pe orice suprafata de teren reprezinta un lucru peste care nu vei putea trece usor cu vederea. Astfel, indiferent daca terenul pe care se afla ferma este unul plan sau unul denivelat, acest lucru nu va reprezenta o problema pentru gardul electric.