Lider pe 5 continente (Europa, Asia, America de Nord, America de Sud si Africa) in domeniul fundatiilor speciale, a imbunatatirii terenului si a problemelor legate de mediu, Terratest are o existenta de peste 50 de ani si depaseste un numar de 2000 de angajati.

     Seriozitatea si eficienta de care a dat dovada de-a lungul timpului a pozitionat-o printre putinele companii din lume, care acopera intreaga gama de lucrari de excavare, forare si imbunatatirea terenului.

     Din anul 2007, Terratest Geotehnic a devenit subsidiara a Grupului Terratest din Romania.

     Tipurile de lucrari executate de Terratest Geotehnic se desfasoara pe mai multe sectoare de activitate:

   Infrastructura – care cuprinde: strazi, autostrazi, aeroporturi, porturi, pasaje, tuneluri, lucrari feroviare si portuare.

   Constructii industriale si civile, parcari, etc.

   Energie – prin constructia de centrale termice, hidrotehnice, geotermice si parcuri eoliene.

   Hidrotehnica – prin impermeabilizari, epuizmente si baraje.

     Terratest este unul din liderii mondiali in fabricarea de pereti mulati.

     Pereti mulati sunt peretii verticali, ingropati la o adancime de pana la 70 metri, care au  grosimi cuprinse intre 0,40 si 1,50 metri. Acesti pereti mulati se pot executa in tonsoane de pana la 7 metri lungime. Sunt folositi in sprijinirea terenului din jurul excavatiilor la adancimi si cu grad mare de dificultate, executate in zonele urbane, mai ales. De asemenea, sunt folositi si in cazurile in care, apa subterana creeaza probleme in desfasurarea sapaturilor.

Mod de executie

     Pentru a executa acesti pereti mulati, se folosesc cupe mecanice grele, actionate pe cablu, cu greutati intre 5 si 23 de tone si cu deschideri cuprinse intre 2,60 si 4,20 metri.

     Suspensia bentonica este un fluid de foraj, care are o densitate variabila si ajuta la realizarea de pereti mulati, pana la adancimea dorita. Bentonita se introduce in excavatie cu ajutorul pompelor din rezervoarele a caror amplasare se afla in imediata apropiere.

     Dupa realizarea excavatiei, pentru confectionarea de panouri de pereti mulati se introduce carcasele de armatura, prevazute in proiect, dupa care se introduce betonul prin turnarea lui cu ajutorul palniei si tuburilor de betoane. Aceasta metoda se numeste Contractor.

Domeniile de utilizare

     Acesti pereti mulati pot fi folositi cu succes in constructiile de anvergura. Fiind cea mai optima solutie in rezolvarea diferitelor probleme ce pot aparea la executia structurilor subterane ca: subsoluri, parcari subterane, tronson de metrou, etc. O contributie importanta au si in realizarea de impermeabilizari, sau in constructia barajelor si a digurilor.

Trench Cutter

     Tehnologia Trench Cutter este un sistem de foraj cu circulatie inversa, folosit cu succes de catre Terratest in executia de pereti mulati.

     Componenta sistemului de foraj Trench Cutter este dintr-un cadru de otel masiv si doua roti dintate, care se invart in directii opuse, spargand terenul si fiind mai apoi pompat impreuna cu amestecul de bentonita din suprafata de pereti mulati, intr-o instalatie de denisipare.

     Cu o puternica prezenta internationala, prin diferitele produse executate si folosite in multe proiecte de mare anvergura din intreaga lume, Terratest isi demonstreaza notorietatea si adaptabilitatea pe cele 5 continente, unde isi desfasoara activitatea si este gata sa faca fata viitoarelor provocari atat din pietele actuale cat si cele emergente.