Ce poate face un om care a terminat un curs de auditor intern?

de | feb. 18, 2019 | Afaceri

Lucruri generale despre un curs de auditor intern

Intotdeauna, cand o persoana finalizeaza un curs de auditor intern si absolva si examenul aferent, devin auditori interni acreditati. In urma acestui proces sunt responsabili pentru functiile cheie din domeniul contabilitatii si nu numai.

Acestea functie ofera o evaluare independenta si obiectiva a operatiunilor unei companii, în special eficacitatea structurii sale de control intern. In candul acestui domeniu profesional, specialistii cu vechime care se ocupa de desemnarea auditorului intern numesc acesta ocupatie “una dintre cele mai cautate si respectate job-uri”.

Ce inveti de la un curs de auditor intern?

Legat de informatiile anterioare, cu toate acestea, trebuie sa stiti insa ca toti cei care au urmat un curs de auditor intern folosesc o abordare sistematica si disciplinata pentru a evalua si a furniza servicii de asigurare prin urmatoarele abordari:

 • analizarea operatiunilor;
 • evaluarea conformitatii;
 • recomandarea controalelor;
 • asigurarea garantiilor;

Descrierea activitatilor pentru un curs de auditor intern:

 1. Asa cum am mentionat anterior, prima activitate pe care o deprinzi intr-un curs de auditor intern se refera la analizarea operatiunilor. Aici, inveti cum sa revizuiesti indeaproape procedurile si operatiunile, confirmand ca acestea sunt urmate in mod corect si ca sprijina scopurile si obiectivele organizatiei. Dupa examinarea proceselor si procedurilor, persoana care a absolvit un curs de auditor intern raporteaza constatarile sale si colaboreaza indeaproape cu ceilalti auditori pentru a oferi recomandari corecte si pertinente care ajuta organizatia wcaifc7usa adere mai eficient la obiectivele sale.
 2. In cadrul acestui curs inveti cum sa fii responsabil de explicarea și detalierea impactului pe care neconformitatea il va avea asupra organizatiei, precum si de raportarea semnelor sau a cazurilor de neconformitate.
 3. Pentru recomandarea controalelor, la un curs de auditor intern se precizeaza despre evaluarea eficientei si a eficacitatii controalelor actuale, stabilindu-se daca respectivele controale pot sa atenueze cu adevarat riscurile ce ar putea pune in pericol organizația. Un control intern eficient reprezinta o componenta integrata a procesului de gestionare si, totodata, ajuta la mentinerea organizatiei pe drumul catre obiectivele si misiunea sa.
 4. Ulrima si cea mai importanta functie pe care o persoana o dobandeste in urma unui curs de auditor intern este data de a examinarea modului in care organizatia isi protejeaza activele si evalueaza dacă exista garantii adecvate. In cazul in care acele active nu prezinta un grad sporit de protectie si siguranta, auditorul intern este nevoit sa recomande modificarile corespunzatoare pentru a remedia situatia.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.950)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.045)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.174)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]