Atunci cand vorbim despre locuinte si despre deciziile pe care le avem de luat in vederea unei amenajari corespunzatoare. Modalitatea de amenajarea a unei locuinte este desigur un aspect subiectiv in mare parte insa exista cateva elemente comune asupra carora orice proprietar de locuinta trebuie sa ia o decizie corespunzatoare. Unul dintre cele mai bune exemple pe care le putem oferi in acest sens sunt usile exterioare, elemente esentiale ale oricarei locuinte. Alegerea unei usi exterioare nu ridica mari probleme de cele mai multe ori, insa trebuie sa admitem faptul ca la ora actuala, cu o diversitate atat de mare de usi de exterior, s-ar putea defapt sa fim pusi in fata unui real paradox atunci cand trebuie sa alegem usa potrivita pentru caminul nostru.

Usile de exterior am putea spune ca sunt ceva mai pretentioase decat cele de interior avand in vedere ca sunt niste elemente care se vad din exterior si in plus, acestea trebuie sa indeplineasca simultan si cateva functii de baza deosebit de importante. Din ce in ce mai multi oameni isi indreapta in prezent atentia asupra unor usi de exterior din lemn stratificat datorita avantajelor pe care acestea le prezinta. Cu alte cuvinte, aceste usi de exterior din lemn stratificat reprezinta cea mai echilibrata si inspirata alegere pe care o putem face pentru confortul si siguranta noastra.

Iata cateva aspecte pe care probabil nu le stiai despre usile din lemn stratificat.

Au un aport estetic de neegalat pentru stilul arhitectural al locuintei tale.

Lemnul este unul dintre materialele de neegalat la capitolul estetica avand in vedere ca acesta dispune simultan de naturalete si de o luminozitate mai aparte, lucruri pe care nu le intalnim la niciun alt material din care sunt construite astazi usile si ferestrele. Cu alte cuvinte, lemnul este unul dintre acele materiale de lux pe care le vom putea integra cu mare usurinta in aproape orice stil arhitectural, fara a transforma imaginea de ansamblu a locuintei intr-un kietsch.

Pot rezista vreme indelungata chiar si in conditii de mediu mai putin potrivite.

Lemnul stratificat este mai mult decat un material cu un aport estetic impresionant, astfel ca pe langa acest aspect, pe lista avantajelor acestuia trebuie sa includem totodata si faptul ca usile exterioare din lemn stratificat ofera o rezistenta incredibila in timp, chiar si in conditii de mediu neprielnice precum sunt umezeala, razele solare sau ciclul inghet-dezghet, aspecte care in general au impact distructiv asupra usilor.

Usile exterioare ofera o izolatie termica si fonica de exceptie.

Atunci cand iti doresti o usa exterioara potrivita din toate punctele de vedere, cu certitudine este recomandat sa ai in vedere alegerea uneia care reuseste sa ofere o izolatie termica si fonica cat mai buna. Lemnul stratificat se incadreaza foarte bine si la aceasta categorie avand in vedere ca spre deosebire de alte materiale din care sunt construite usile, lemnul nu permite transferul de temperaturi prin intermediul, iar simultan izoleaza foarte bine si zgomotele care se produc in interiorul sau in exteriorul locuintei.