Programul „Casa Verde” continua. Cum poti primi 20.000 lei pentru modernizarea locuintei?

de | ian. 31, 2019 | De Reținut, Home & Deco

In 2019 programul Casa Verde s-a modificat. Romanii vor putea primi si acest an o suma considerabila de pana la 20.000 lei pentru montarea unui sistem de captare a energiei solare, insa bazat pe panouri fotovoltaice.

Din luna ianuarie programul va fi pus in practica, iar din luna martie proprietarii vor putea incepe aplicarea pentru fonduri. 20.000 lei va oferi statul fiecarui proprietar care va accede la un sistem cu panouri fotovoltaice pentru locuinta.

Cu ajutorul acestor panouri proprietarii de locuinte vor putea folosi energia solara, transformand-o in energie electrica. Principala modificare in program este reprezentata de faptul ca acestia vor putea vinde surplusul  de energie catre reteaua nationala, amortizand astfel mai usor investitia initiala.

Proiectul a fost deja publicat in MO  – ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a primi banii?

Statul prevede faptul ca fiecare om va putea primi cei 20.000 lei pentru a-si instala panouri fotovoltaice, pentru locuinta proprie, ministerul finantand achizitionarea tuturor elementelor instalatiei, in cuantum de 90% (nu mai mult de 20.000 lei insa).

Pentru a beneficia de bani, va trebui sa va inscrieti la operatorii care sunt autorizati sa realizeze astfel de instalatii, acestia fiind obligati sa aiba autorizatie la ANRE – de tip B.

In cea de-a doua etapa, care se va desfasura in martie, persoanele fizice care doresc sa se inscrie vor depune dosarul, dupa ce isi vor alege un operator din cadrul listei de operatori agreate de Fondul de Mediu.

Iar ultima etapa, care se va desfasura dupa validarea dosarelor, presupune instalarea propriu-zisa a sistemelor. Specialistii se vor prezenta la fiecare locatie in parte si vor instala sistemele fotovoltaice, urmand ca locuitorii sa foloseasca aceste sisteme pentru a genera energie electrica.

Asa cum spuneam mai sus, surplusul de energie care nu va fi folosit in interes propriu, poate fi livrat direct in sistemul national – reteaua nationala de energie, proprietarul locuintei urmand sa fie platit pentru acest lucru, conform RADOR.

Bugetul total acordat de catre stat pentru proiectul „Casa Verde” din 2019 este aproximativ 120 milioane de euro, confom reprezentantilor Fondului de Mediu.   

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.950)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.045)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.174)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]