Cutiute muzicale, cadouri inspirate

de | ian. 11, 2019 | Life

Pravalia cu surprize este un magazin online care pune la dispozitia dumneavoastra cadouri elegante si inspirate pentru fiecare in parte. O fascinanta colectie de cutiute muzicale, decoratiuni si diverse cadouri special concepute pentru dumnavoastra si-au facut discret loc printre produsele noastre din Pravalia cu Surprize!

Toate produsele sunt realizate cu o atentie deosebita pentru detaliu, iar in spatele fiecarei cutiute muzicale se ascunde o poveste, fiecare cutiuta muzicala ofera suntele de neuitat, fiecare scena garanteaza zambetul si bucuria persoanei pe care o indragiti, dar si aprecierea acesteia pentru un asemenea obiect de colectie. Insa pentru a cunoaste importanta unei cutiute muzicale trebuie inainte de toate sa cunoastem istoria acesteia. Astfel o cutiuta muzicala este un instrument muzical automat, care produce sunete prin intermediul unui set de pini care sunt plasati fie pe un cilindru, fie pe un disc, astfel incat este conceput sa vibreze la atingerea dintilor de pe cilindrul din otel. De asemenea, un aspect foarte important este faptul ca tonul cutiutelor muzicale este total diferit de orice ton dat de oricare alt instrument. 

Scurt istoric al cutiutelor muzicale

Cutiutele muzicale au fost inspirate de tabacherele muzicale din secolul al 18-lea, iar cel mai complex model de cutiuta muzicala are un mic tambur si un clopotel fata de modelul clasic de cutiuta muzicala, care detine doar un pieptane de metal. O cutiuta muzicala poate avea diverse dimensiuni, incepand de la marimea unei cutii de chibrituri si pana la o piesa de mobilier. 

Elementele cutiutelor muzicale

Printre elementele din structura cutiutelor muzicale se numara: placa de baza, parghia cu cheie, motorul, sau motoarele cu arc, cilindrul si nu in ultimul rand restul cilindrilor multipli. In continuare vom exmplifica fiecare notiune in parte. Astfel, placa de baza, este acel metal greu, pe care se fixeaza toate piesele, parghia cu cheie, se utilizeaza pentru punerea in functiune a motorului. Motorul, sau motoarele cu arc sunt adesea folosite la modelul cutiutelor muzicale care au capacitatea de a reda sunete timp de o ora. Cilindrul este obiectul de programare, versiunea metalica, impanzita cu ace minuscule, iar cilindrii multipli au mai mult de un set de pini impletiti pe acelasi cilindru, astfel incat determina redarea unei bucati de muzica alternativa.

De asemenea cutiutele muzicale au fost prezentate in diverse filme de animatie, insa au jucat un rol important si in numeroase jocuri video, spre exemplu: Super Mario 3 in care de regula eroul castiga o cutie muzicala. 

Pravalia cu suprize va ofera cutiute muzicale, atent realizate si elegant accesorizate, vopsite in culori calde, cutiute muzicale care va vor incanta auzul cu o melodie calda si linistitoare. Cutiutele muzicale pot fi cadourile ideale si inspirate, pe placul celor mici, iar muzica linistitoare poate deveni cel mai bun prieten al lor inainte de dulcele somn. Insa modele site-ului nostru pot fi cadouri nu doar pentru cei mici, ci si pentru cei mari, un simbol al copilariei de mult trecute, dar niciodata uitata, care starneste sentimente de melancolie, dor si liniste. 

Va asteptam cu drag sa “ ne calcati pragul” si suntem la dispozitia dumneavoastra pentru orice nelamurire. 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]