Care sunt beneficiile unui design de ambalaj?

de | dec. 19, 2018 | Life

S-ar putea sa va pregatiti sa fabricati ambalajul unui produs pe care il vindeti sau intentionati sa il schimbati pe cel existent. Apoi apare urmatoarea intrebare: este important design-ul de ambalaj al unui produs? Raspunsul este absolut DA. Pentru mult mai multe informatii, va invitam pe site-ul nostru.

Multi producatori pot crede ca produsul si performantele acestuia sunt cele mai importante, dar ambalajul sau poate juca un rol vital in succesul sau esecul vanzarilor de produse.

Ambalajul este functional

Scopul pachetului este de a-l proteja de deteriorare. Ambalajul produsului nu protejeaza numai produsul in timpul transportului de la producator la comerciantul cu amanuntul, dar previne, de asemenea, deteriorarea in timp ce produsul se afla pe rafturile de vanzare.

Ambalajul este atractiv

Modul in care este ambalat un produs poate fi ceea ce atrage consumatorul sa se uite atunci cand este pe rafturile magazinelor. Din acest motiv, multe companii efectueaza cercetari ample privind schemele de culori, desenele si tipurile de ambalaje ale produselor, indiferent care este cea mai atractiva pentru consumatorii lor. Se iau in calcul multe aspecte privind atractivitatea ambalajului si design-ul acestuia. 

Ambalajul comunica

Designul de ambalaj joaca, de asemenea, un rol important in comunicarea informatiilor despre un anumit produs. Poate contine instructiuni privind modul de utilizare a produsului si locul de unde acesta provine. De asemenea, arata ingredientele si informatiile nutritionale. Aceste informatii pot ajuta la vanzarea produsului deoarece permite clientilor potentiali sa ia o decizie de cumparare in ceea ce priveste acel produs. Informatiile continute in ambalaj pot impinge consumatorul sa cumpere fara a vorbi cu un angajat al magazinului.

Tipografia si importanta acesteia pentru designul ambalajelor

Ambalajul este parte a marcii

In ceea ce priveste diferentierea, ambalajul este, de asemenea, un instrument util pentru a diferentia o marca de alta. Logo-ul si schema de culori a companiei ii ajuta pe consumatori sa recunoasca produsul. Cumparatorul se poate identifica cu usurinta cu marca firmei, ceea ce il determina sa cumpere produsul. Daca se modifica ambalajul, acesta poate modifica perceptia marcii companiei, ceea ce nu inseamna ca consumatorul nu mai cumpara produsul, dar poate intarzia cumpararea pana cand persoana este capabila sa o identifice in conformitate cu noua sa prezentare, cu noul sau design. 

Concluzie

Cea mai buna justificare pentru motivul pentru care este mai bine sa se proiecteze un pachet profesional este faptul ca acesta creste semnificativ beneficiile. Unul dintre acestea este ca va puteti astepta la o rentabilitate ridicata a investitiei mai eficient si mai rapid. Un design strategic si atractiv poate avea o prezenta majora pe piata si face ca marca sa sa se evidentieze fata de concurentii sai. Aceasta sporeste probabilitatea ca oamenii sa cumpere produsul respectiv.

Incepand cu designul ambalajelor, puteti construi loialitatea marcii, atata timp cat calitatea produsului ramane stabila sau continua sa se schimbe pentru a se imbunatati. Ambalajul produsului dvs. face parte din prima impresie si este un instrument excelent pentru ca produsele dvs. sa poata fi vandute de la sine. De aici importanta design-ului de ambalaj si de aici rezulta ca unele produse se vand bine, iar altele, mai putin bine.  

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.950)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.045)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.174)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]