Dezvoltarea accelerata a industriei constructiilor a dus de-a lungul timpului la realizarea unor proiecte pe care inginerii nostri geotehnicieni le fac cel mai bine. TERRATEST proiecteaza, evalueaza si in acelasi timp gestioneaza diverse probleme de stabilitate, durabilitate si nu in ultimul rand rezistenta, fiind lider pe piata din Spania in domeniul imbunatatirii terenului si a problemelor ce tin de mediul inconjurator. 

Geopier este un jucator puternic pe piata constuctiilor din Romania, cu  vasta experienta in domeniu, de aproape 20 de ani, a carei tehnologie este aplicata cu succes la imbunatatirea terenurilor fiind deja lider de piata in multe tari, astfel incat in Europa este utlizat de aproape 10 ani, iar primele aplicatii au avut loc in Germania. 

Experienta echipei TERRATEST in dezvoltarea de noi solutii vine in ajutorul dumneavoastra prin realizarea atat a proiectelor complexe, cat si a celor de mici dimensiuni reusind sa va ofere siguranta, functionalitate si incredere pe masura.

Tehnologia Geopier reprezinta in primul rand o metoda de imbunatatire a terenurilor de fundare care consta in constructia unor coloane din piatra sparta compactata. Sistemele de consolidare si imbunatatire a terenurilor reprezinta tehnologii alternative de fundare a solutiilor traditionale de excavare si inlocuire a terenurilor de fundatie, fiind rezultatul unor cercetari continue care ofera in acelasi timp solutii eficiente de fundare si control pentru tasarea terenurilor moi si compresibile. 

Lucrarile de imbunatatire a terenului sunt o metoda proprice de crestere in ceea ce priveste capacitatea terenului de fundare. Noi va oferim cele mai bune servicii de imbunatatire  terenurilor slabe de fundare cu coloane de balast, unde cresterea potantei terenului se realizeaza prin indesarea laterala a materialului local. Pentru ca , in privinta terenurilor moi si colapsabile, unde frecarea laterala a coloanei de balast compacta nu este suficienta s-au dezvoltat solutii de incluziuni rigide ce prezinta module de forfecare foarte mari pentru controlul tasarilor folosind amestecuri de agregate si betoane.

Sistemele GEOPIER pentru care  TERRATEST a optat sunt in numar de 3, fiind de asemenea sisteme de inalta calitate, astfel incat vorbim despre:

  • SISTEMUL GEOPIER X1® care creeaza elemente de tip Rammed  Aggregate Pier® (RAP) ce utlizeaza un procedeu de compactare vertical, reprezintad o combinatie atat a metodei de inlocuire cat si a celei de dislocuire.
  • Sistemul GEOPIER X1® este cel care creeaza elemente de tip Rammed Aggregate Pier® (RAP) si utilizeaza un procedeu de compactare vertical, mai exact o combinatie atat a metodei de inlocuire cat si a celei de dislocuire.
  • Sistemul original GEOPIER® dezvoltat in 1989 reprezinta o solutie de fundatie eficienta si economica de preluare a tasarilor pentru constructii realizate pe terenuri sensibile.

Mai multe detalii despre aceste sisteme gasiti pe site-ul nostru: www.terratestromania.ro unde veti avea oportunitatea de a vizualiza filmulete realizate pentru sistemele despre care am vorbit anterior.

Valorile si obiectivele noastre 

Ne axam in special pe asigurarea serviciilor de inalta calitate si totodata de adaptam cu rapiditate cerintelor clientilor nostri, care sunt intr-o continua schimbare, astfel incat reusim  cu success sa finalizam fiecare proiect in parte obtinand rezultate remarcabile si pe placul clientulor nostri. Tehnologia avansata pe care o detinem, dar si spiritual echipei noastre, contribuie substantial la consolidarea pozitiei pe piata, astfel incat, toate acestea duc la cele mai bune rezultate, ce reprezinta un mare avantaj atat pentru TERRATEST, cat si pentru clientii nostri.