Focul si fumul reprezinta amenintari serioase asupra sanatatii si a vietii persoanelor. Contrar parerii majoritatii, mai bine de 90% din decesele cauzate in timpul unui incediu nu sunt in totalitate cauzate de temperaturile mari sau de arsuri, ci de intoxicarea cu gaze de ardere. Prin utilizarea sistemului potrivit de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti, atat pericolele, cat si daunele pot fi diminuate substantial. 

Astfel, achitionarea unei ferestre de evacuare a fumului, compusa din o centrala de desfumare reprezinta solutia potrivita pentru locuinta ta si pentru sanatatea familiei tale. Ferestrele de desfumare sunt echipate cu doua motoare electrice, care trebuie sa actioneze in stransa legatura cu un sistem de automatizare, ce este compus din: 

  • centrala de desfumare 
  • senzori de fum 
  • butoane de panica 

Este necesar ca sistemul de desfumare sa fie dimensionat si configurat de un proiectant autorizat pe baza unui scenariu la incendiu. 

Sistemul este special conceput pentru a fi utlizat pe acoperisurile inclinate ale cladirilor publice, indiferent ca vorbim despre un birou, un spital, o scoala, insa, in principiu se monteaza pe casa scarii. Sistemul de desfumare permite atat deschiderea manuala, cat si cea automata a ferestrelor de evacuare a fumului, cu scopul de a extrage fumul si gazele de ardere. 

Ce se intampla in cazul declansarii unui incendiu ?

Cu siguranta toata lumea isi pune aceasta intrebare “ Ce se intampla in momentul in care se declanseaza un incediu ?”  Ei bine, in astfel de momente senzorul de fum transmite un semnal centralei de desfumare, care in mod automat deschide fereastra de evacuare a fumului. In conditiile in care, intr-un moment ca acesta, se afla o persoana in cladire si detecteaza o posibila sursa a unui incendiu, toate astea inainte ca fumul sa ajunga la senzor, fereastra poate fi deschisa printr-o simpla apasare a butonul de alarma din dotarea acesteia. De asemenea poate fi utilizata si pentru aerisirea zilnica.

In cazul in care, la centrala de desfumare se conecteaza si un senzor de ploaie, ferestrele se vor inchide automat in caz de precipitatii, insa in cazul unui incendiu, semnalul primit de la senzorul de ploaie este ignorat. 

Punerea in functiune a sistemului de evacuare a fumului presupune conectarea centralei de desfumare la o sursa de curent puternica de 230 V si ulterior conectarea prin cabluri a celorlalte componente ale centralei de desfumare. Bineinteles ca, punerea in functiune a intregului sistem trebuie facuta de catre firme autorizate, iar revizia sistemului trebuie efectuata la fiecare 6 luni. 

Caracteristicile principale ale centralei de desfumare sunt:

  • Evacuarea eficienta si rapida a fumului si a gazelor de ardere in cazul unui incendiu
  • Posibilitatea de deschidere automata sau manuala a ferestrelor de evacuare a fumului prin butonul de alarma, care contribuie la siguranta persoanelor aflate in cladire
  • Functie de ventilare zilnica, astfel incat fereastra poate fi deschisa si inchisa in mod automat, dupa o anumita perioada, care a fost setata pentru ventilare

Ai nevoie de ajutor ?

Suntem aici si suntem pregatiti sa va oferim sprijinul nostru. Contacteaza-ne negresit, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.