Secretele unui machiaj de seara longeviv: farduri de ochi si fard de obraz pudra!

de | dec. 5, 2018 | Diverse

Nu stim altii cum sunt, dar noi detestam sa ni se intinda machiajul pe fata cand ne e lumea mai draga pentru ca nu ne-a spus nimeni ca daca folosim fard pentru ochi si fard de obraz Paese sub forma de pudra nu vom mai avea surprize neplacute! Daca ati fost vreodata la o petrecere unde toata lumea dansa, era cald si atmosfera era incinsa (si la propriu, si la figurat) si v-ati dat seama ca machiajul incepe sa se scurga si sa aratati mai degraba ca un personaj dintr-un film de groaza decat o diva de cinema, atunci cu siguranta stiti despre ce vorbim! Exista insa o serie de sfaturi care puse in practica va vor asigura un timp prelungit in care make-up-u va sta linistit, la locul lui, fara sa va faca sa aratam ridicol! Haideti sa vedem care sunt acestea!

1. Megeti pe variantele pudra ale fardurilor de ochi si fardurilor de obraz
Cand stiti ca va trebui sa petreceti cateva ore bune intr-un spatiu incalzit mai mult decat trebuie, este absolut obligatoriu ca fardurie alese sa fie sub forma de pudra. Nu lichide, nu cremoase! Veti transpira cu siguranta oricum, asa ca adaugarea de alte lichide pe fata nu vor ajute deloc! Dimpotriva! Asa ca alegeti machiaje pudra, fara nicio exceptie! Pudrele de machiaj controleaza uleiul si transpiratia mult mai bine decat formulele lichide, care vor incepe sa o ia la vale si sa va dea o senzatie de lipicios pe piele in cel mai scurt timp!

Incepeti cu umezirea pensulei ddumneavoastra de ochi cu un pic de spray de stabilizare a machiajului sau cu apa curata. Apoi, indepartati excesul de apa cu un servetel de hartie cosmetic uscat si apoi aplicati fardul de ochi. Acest procedeu ajuta fardul de ochi sa se intinda frumos pe pleoape, dar in acelasi timp asigura si un finisaj frumos pentru machiajul ochilor (dupa ce s-a uscat complet).

2. Cautati formule waterproof pentru toate produsele de machiaj folosite!
Indiferent daca alegeti sa purtati un creion dermatograf kajal sau johl, o pudra compacta sau un rimel, intotdeauna cautati sa folositi numai formule waterproof, rezistente la apa, deoarece acestea nu va vor lasa machiajul sa inoate in propria transpiratie dupa mai multe ore! Nu urati cand kajalul sau rimelul incepe sa se scurga de pe ochi nostri si aratam ca niste ursuleti panda pricajiti? Deci, fiti inteligente si alegeti-va machiajele intelept. Tot ce trebuie sa faceti pentru machiajul ochilor mai apoi este sa luati pensonul de la mascara (dupa ce ati folosit un ondulator de gene pentru a le face cat mai atractive) si sa aplicati straturi generoase din tusul de gene rezistent pe care il preferatati. Daca vi se pare ca nu este inca de ajuns ce ati facut cu machiajul ochilor, atunci mergeti mai departe si aplicati un contur pe pleoape (obligatoriu, tot rezistent la apa) si ati terminat.

3. Folositi trucul cu pudra pentru un ruj mai rezistent!
Daca rujul are tendinta de a se lua cu usurinta sau se a se intinde pe unde nu trebuie (adica pe pielea de sub nas sau sa se resfranga peste buza inferioara) din cauza transpiratiei, daca aveti obiceiul sa il mancati pentru ca va muscati buzele prea des, atunci aveti mai multi pasi de urmat. In primul rand, hidratati-va foarte bine buzele.
Nu sariti peste pasul cu hiratarea, altfel buzele vor fi deshidarate si vor arata oricum, dar nu apetisante!

Stergeti apoi surplusul de crema. Faceti conturul buzelor si dati-va cu ruj. Stati asa cinci minute, apoi muscati usor un servetel. Aplicati pudra pe buze. Refaceti conturul si umpleti cu rujul dorit. Mai aplicati un strat foarte subtire de pudra de fixare. Incercati sa nu va muscati buzele si nici sa nu beti ceva timp de 20-30 de minute.
Asa este posibil ca rujul sa se mai ia un pic, dar conturul va ramane pe buze timp de cel putin 2-3 ore, oferindu-va un aspect de ruj fals.

4. Blush

Aplicati un fard de obraz pudra. Nu crema, nici lichid!

5. Pudra

Aplicati pudra cu o perie groasa. Insistati pe frunte, barbie si obraji  pentru a face machiajul sa reziste mai mult. Pulverizati putina apa pe fata si asteptati sa se usuce, apoi repetati.
Asta e tot!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.961)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.190)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]