De la aparitia lor, la mijlocul secolului trecut, ceasurile de mana au fost foarte populare si au devenit aproape un atribut esential al omului modern.  De asemenea, omul modern are mai multe ceasuri, pe care le stocheaza intr-o cutie pentru ceasuri de la Pravalia cu Surprize. Un ceas de mana este un dispozitiv util pentru determinarea timpului, pe de o parte, si, pe de alta parte, este un accesoriu elegant, care poate accentua gustul, personalitatea si statutul unei persoane.

De ce ai nevoie de o cutie speciala pentru ceas?

Nu este mai usor sa-ti pui ceasul in sertar si asta-i tot? Multi oameni isi pun aceasta intrebare. Cutia este un accesoriu util si chiar necesar pentru proprietarii de ceasuri, mai ales cu auto-infasurare,  si daca proprietarul are mai multe astfel de dispozitive. La fel ca oricare alte ceasuri mecanice, ceasurile cu auto-infasurare necesita o atitudine atenta si o grija deosebita.

Cutie 6 ceasuri cutie din lemn pentru depozitare ceasuri Luxury

Mecanismul de auto-infasurare trebuie sa fie intotdeauna in functiune. Oprirea poate cauza intarirea uleiului in interiorul mecanismului. Cheagurile rezultate pot deteriora piesele, cand se reporneste mecanismul. Multi isi revigoreaza ceasurile, scuturandu-le de cateva ori, iar acest lucru este categoric interzis, deoarece mecanismul, pur si simplu, nu este adaptat la o manipulare atat de dura. De aceea, ai nevoie de o cutie de ceasuri speciala.

Variante de cutii pentru ceasuri

Exista variante de cutii de ceasuri pentru stocarea atat a unui singur ceas, cat si a mai multor modele de ceasuri mecanice sau cu auto-infasurare. Scopul principal al cutiilor de ceas, este de a preveni oprirea mecanismului. In astfel de cutii exista caneluri speciale pentru dispozitive, care imita vibratiile pe care mecanismul le intalneste cand este purtat pe incheietura mainii. Fiecare cutie are mai multe programe concepute pentru diferite variatii ale mecanismelor cu auto-infasurare. Astfel, dispozitivul este pornit si oprit automat de mai multe ori pe zi.

Functii suplimentare

Datorita acestei cutii de ceasuri, nu mai trebuie sa reinitializezi timpul de fiecare data cand il folosesti. Acest lucru este util, in special, daca ceasul tau are un indicator de data, calendar, indicator de faza lunara si alte functii similare.  Un avantaj suplimentar al unei astfel de cutii, este protectia completa a accesoriilor. La exterior, aceasta caseta este durabila, iar in interior se folosesc materiale moi care nu pot deteriora ceasul si nu dau reactii chimice cu materialul ceasului, in timpul depozitarii pe termen lung.

De asemenea, cutia nu permite umiditatea si praful, iar capacul superior de sticla asigura protectie impotriva expunerii nedorite la lumina soarelui. Intr-o astfel de caseta ceasul nu se va deteriora si va putea fi pastrat foarte multi ani. Multe cutii de ceasuri sunt dotate cu o incuietoare cu cheie, ceasurile fiind astfel in siguranta, deoarece cheia poate fi pastrata doar de tine.

Majoritatea acestor chei functioneaza atat cu actionare manuala, cat si cu baterii. In consecinta, proprietarii de ceasuri, sunt sfatuiti sa cumpere astfel de cutii de ceasuri, mai ales daca au mai multe astfel de dispozitive si le poarta alternativ la diferite vestimentatii. Toate cutiile de ceas functioneaza in tacere si nu interfera cu somnul proprietarului.