Cum influenteaza jucariile de tip caruseluri dezvoltarea copiilor

de | oct. 30, 2018 | Diverse

Jucariile sunt elemente importante in dezvoltarea fizica, psihica si emotionala a copiilor. Studiile realizate de specialisti au aratat ca jucariile de tipul unor caruseluri, ce pot fi folosite cu succes inca din primul an de viata si pot influenta dezvoltarea celor mici. In primele luni acesta imbunatatesc abilitatile motrice ale bebelusilor, pe cele motrice si musculatura bratelor,  in plus cercetarile au demonstrat ca materialele naturale folosite la realizarea lor si culorile vibrante produc stare de fericire bebelusilor.

Caruselurile destinate copiilor mai mari sunt cele traditionale cu caluti care se invart in jurul unui ax, insa caruselurile care ii fascineaza cu adevarat pe cei mici si mari sunt cele amplasate in targurile de distractie. Pentru a intelege mai bine cum influenteaza aceste jucarii, caruseluri, dezvoltarea copiilor trebuie sa aflam mai multe aspecte legate de particularitatile specifice fiecarei varste.

Caruseluri pentru bebelus, jucarii care relaxeaza si linistesc

Caruselurile destinate bebelusilor sunt acele obiecte, prinse de obicei la patut sau la carucior  care se invart constant. Acestea au componente in culori vibrante, puternice care capteaza rapid atentia atentia bebelusilor. Sunt de obicei insotite de lumini discrete si melodii placute. Multe caruseluri pentru bebelusi sunt prevazute cu dispozitive ce imita sunetele din natura, iar studiile au demonstrat ca acesta imbunatatesc calitatea somnului si induc stare de relaxare.

Bufnita Rene 2 500x500

In primele luni de viata caruselurile devin jucariile preferate ale celor mici pentru ca pun la incercare atentia si abilitatile motrice. Incercarile repetate de a prinde accesoriile ce se invart continuu deasupra capului ajuta la intarirea musculaturii. Studiile au scos la iveala ca bebelusii care au din primele zile de viata jucarii de tip caruseluri capata mai rapid anumite deprinderi, precum ridicarea capului si realizarea intoarcerilor de pe o parte pe alta.

Mai tarziu, caruselurile devin obiecte de studiu, sunt analizate, pipaite si introduse in gura, deci devin elemente care ii introduc pe cei mici in lumea reala.

Caruselurile cu caluti, jucarii cu talc pentru copiii prescolari

Copiii prescolari sunt fascinati de jucariile care ii pun la incercare iar caruselurile cu caluti, activati de cheite devin cele mai interesante dintre toate. Activitatile pe care cei mici trebuie sa le realizeze pentru a pune in functiune asemenea caruseluri sunt solicitante si imbunatatesc abilitatile motrice. Dealtfel caruselurile cu caluti dezvolta gandirea logica, copiii facand rapid legatura intre cauza-efect (activare mecanism – punere in functiune).

Melodiile care insotesc caruselurile sunt placute, relaxante, apreciate atat de fetite cat si de baietei.

Caruseluri de balci, distractie maxima si posibilitatea de a descoperi placerea galopului

Caruselurile din balciuri si targuri de distractie sunt cele mai sigure dispozitive si cele mai antrenante. Pot fi folosite de copii de orice varsta, dar si de adulti. Aceste jucarii prin rotatiile efectuate si balansul realizat simuleaza foarte bine galopul, plus ca minutele petrecute in saua calutului ofera senzatie de libertate.

Caruselurile din balciuri le ofera celor mici si celor mari  o perspectiva diferita supra miscarii, asupra fenomenelor naturale, asupra vantului si asupra naturii. Si daca copii, totusi nu sesizeaza aceste aspecte, petrec clipe minunate alaturi de parinti si cei dragi, deci impactul emotional este puternic.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]