De ce sa alegeti un profesionist pentru incarcare freon aer conditionat?

de | oct. 25, 2018 | Diverse

Daca doriti sa faceti o incarcare freon aer conditionat, veti avea nevoie de cateva cunostinte generale despre AC si cateva instrumente specifice pentru a face acest lucru corect. Procesul poate fi periculos, deci angajati un specialist calificat daca nu va simtiti sigur ce sa faceti. Incepeti prin a diagnostica problema pentru a va asigura ca agentul frigorific este scazut. Click aici. Dupa confirmare, asigurati-va ca interiorul aparatului de aer conditionat este curat inainte de a incepe. Pentru a continua, veti avea nevoie de un set de masuratori de agent frigorific cu 3 supape si un canistru de agent frigorific R-22 sau R410A.

Verificati ventilatiile care dau aerul cald sau la temperatura camerei. Acesta este un semnal care indica faptul ca unitatea are nevoie de o incarcare freon aer conditionat. Cu toate acestea, un termostat deteriorat poate provoca aceeasi problema. Daca este vorba de o problema de agent frigorific, temperatura aerului va creste constant in timp, deoarece unitatea incetineste sa-si piarda agentul frigorific. Daca un termostat spart sau alta problema cauzeaza aerul cald, temperatura aerului va creste probabil sau va fluctua.

Cautati gheata pe bobine.

Este important sa priviti prin fereastra frontala a unitatii de curent alternativ pentru a inspecta tevile din interior. Daca conductele si bobinele arata inghetat sau acoperite cu gheata, aceasta inseamna ca va confruntati cu o scurgere si pierdeti lent freonul. Scurgerile trebuie sa fie reparate de un tehnician aer conditionat calificat sau veti continua sa experimentati aceeasi problema. Incarcarea cu freon fara a repara scurgerea poate deteriora si mai mult unitatea AC. Prin urmare, este mai bine sa aveti un tehnician calificat pentru a inspecta problema.

incarcare freon aer conditionat bucuresti 3 1

Daca un tehnician calificat repara orice scurgeri si unitatile de aer conditionat sunt sigilate strans, freonul nu ar trebui sa se scurga niciodata. Daca aveti nevoie sa faceti incarcare freon, probabil ca aveti o scurgere. Veti continua sa cunoasteti aceleasi probleme pana cand se va aborda scurgerea. Adaugarea de multe ori de freon este o solutie rapida, dar in cele din urma acest lucru va va afecta unitatea.

Utilizarea corecta a freonului

  • Programati sau efectuati intretinerea de rutina inainte de a adauga mai mult freon. Filtrul de aer al AC, roata suflantei, bobina vaporizatorului si serpentina condensatorului trebuie curatate inainte de a „incarca” unitatea cu freon. Adaugarea mai multor agenti frigorifici la unitatea cu piese murdare poate deteriora aerul conditionat.
  • Alegeti agentul frigorific potrivit pentru unitatea dvs. Punerea unui agent frigorific gresit in unitate poate cauza arsuri, raniri si daune materiale. Verificati ghidul de utilizare al producatorului aerului conditionat pentru a afla ce agent de racire necesita unitatea dvs. Daca nu aveti ghidul de operare, verificati caseta de comanda electrica sau dulapul unitatii pentru informatii. R-22 este utilizat in majoritatea unitatilor mai vechi si este incetinit deoarece este un material care diminueaza stratul de ozon. In cazul in care AC-ul dvs. scade R-22, este important sa remediati problema cat mai curand posibil. Din moment ce R-22 este in curs de a fi intrerupt, pretul pentru acesta a crescut foarte mult si va continua sa creasca.
  • Protejati-va ochii, pielea si plamanii atunci cand lucrati cu agent frigorific. Purtati ochelari de protectie si manusi groase cand faceti incarcarea cu freon. Nu inhalati direct nici un agent frigorific; acest lucru poate duce la moarte subita. Unii agenti frigorifici sunt deosebit de periculosi si necesita protectie respiratorie – cititi ambalajul pentru mai multe informatii.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]