O alegere foarte populara pe piata cand vine vorba de izolatori este reprezentata de catre polistirenul extrudat

Chiar daca acesta are un mare competitor si anume varianta expandata, asta nu a facut ca polistirenul extrudat sa fie unul mai putin popular. Mai ales, ca exista situatii cand acest tip de izolator este cu mult mai potrivit.

Spre exemplu, in cazul in care este vorba de izolarea podelelor. In aceasta situatia, prin alegerea acestuia vei lua cea mai buna decizie. Motivul principal fiind acela ca nu te confrunti cu umiditatea cand vine vorba de zona podelelor, astfel ca nu vei avea de-a face cu depunerile de umezeala.

Cand nu este polistirenul extrudat eficient?

Dupa cum a fost precizat inainte, polistirenul extrudat are o intrebuintare foarte buna in anumite situatii. Dar exista anumite proiecte in care acest tip de polistiren nu este atat de recomandat.

Locul in care este de preferat sa folosesti un alt izolator este atunci cand iti doresti izolarea peretilor. Motivul principal pentru care se recomanda folosirea unui alt izolator este acela ca in aceasta zona se risca producerea de umezeala ceea ce poate duce chiar si la mucegai. Studiaz foarte bine proprietatile unui material inainte de a-l folosi.

Cum se poate folosi polistirenul extrudat?

Desi polistirenul extrudat nu este cea mai buna alegere cand vine vorba de izolarea peretilor, exista situatii in care acest material este chiar recinabdat. Este vorba de izolarea podelelor, indiferent de zona. Motivul pentru care acest polistiren este recomandat in aceasta situatie se datoreaza faptului ca in aceasta zona nu exista riscul depunerilor de umezeala.

O alta situatie in care polistirenul extrudat este un bun izolator este atunci cand vine vorba de izolarea tereselor si a pivnitelor.

Nu in ultimul rand, se poate preciza si faptul ca este un material care se poate combina cu cimentul si betonul, acest lucru fiind posibil, caci acesta nu va lasa apei sa patrunda. Alege intotdeauna cele mai calitative materiale pentru proiectele tale.

Polistirenul extrudat se numara printre cele mai bune materiale cand vine vorba de izolarea diferitelor suprafete

polistiren extrudat

Chiar daca exista mai multe materiale pe piata care indeplinesc aceasta functie, polistirenul extrudat si-a facut o baza de clienti fideli de-a lungul timpului si a ajuns sa fie unul dintre cei mai folositi izolatori.

Daca esti in cautarea unui bun izolator, care va garanta succesul proiectului tau de constructii si o durata de viata foarte mare, atunci apeleaza cu cea mai mare incredere la polistirenul extrudat. Investeste intotdeauna in materialele tale de constructii!