Momentul cand iti schimbi chiria

de | sept. 18, 2018 | Diverse, Prin oraş

Știm cu toții ce frumos e când ne găsim, într-un final, chiria visurilor noastre și putem să ne aducem rând pe rând toate lucrușoarele, putem să ne acomodăm și să facem din acest spațiu temporar un acasă cât mai primitor. Și trec luni și luni și uităm că acest spațiu e, de fapt, temporar.

Asta poate însuma experiența mea cea mai recentă cu chiria. Stăteam deja de câțiva ani buni în același apartament, cunoșteam deja și vecinii, era acasă al meu departe de casă! Când, într-o zi apare proprietara și mă anunță cu tristețe că a vândut apartamentul. Șoc, moment de reculegere, ce ne facem? Ce înseamnă asta. Și tot ce am auzit în continuare e că ”aveți o lună să vă mutați”.

Am răsuflat ușurați. Am zis, o lună e timp destul să căutam ceva decent și să ne mutăm cu toate. Am fost prea optimiști se pare. Și vorbesc în acest articol, din suflet, tuturor chiriașilor care au avut sau poate vor avea parte de aceeași soartă.

Știi cât de mult timp ia să poți găsi o chirie decentă în a doua cea mai mare metropolă a țării? Ei bine, îți zic eu, mai mult de o lună! Însă știi ce e și mai greu decât asta? Să te apuci să îți muți toate lucrurile adunate de-a lungul acelor ”câțiva” ani.

Am observat, de exemplu, ca rucsacul meu nu e destul de încăpător. Dar nu e nicio problemă, am zis, oricum aveam nevoie de un bagaj premium fără de care lucrurile mai prețioase ar fi praf la mutare.

Am avut noroc cu site-ul recomandat de amicii mei, în aceeași situație, mai nou site-ul meu preferat de bagaje inBagaj.ro. Însă nu a fost destul. După ce primele haine mi s-au făcut praf, de data aceasta la propriu, am zis că un bagaj nu este îndeajuns. Am nevoie de protecție. Am nevoie packing cubes de încredere în care să nu îmi fie frică să transport cămășile mele office.

Zis și făcut. Am luat, am împachetat, am mutat dintr-un loc în altul, am așteptat, când la rudele unuia dintre noi, când la alții. Am așteptat, hai să îți zic cât! Am așteptat trei luni până am găsit o chirie care să se potrivească nevoilor noastre și să nici nu ne lase lefteri. Și știi care e partea și mai cool? Acum am toate accesoriile necesare pentru a porni într-o excursie!

Însă lăsând gluma la o parte, mutatul nu este niciodată o plăcere. Însă nu uita de satisfacția care te așteaptă la capătul drumului: un nou acasă! Sfatul meu? Nu te zgârci la accesorii cum ar fi bagaje sau huse care îți vor face mutarea mai ușoară. Dacă o faci, vei investi apoi mai mult! Mutat ușor dragi colegi de chirie!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]