Știm cu toții ce frumos e când ne găsim, într-un final, chiria visurilor noastre și putem să ne aducem rând pe rând toate lucrușoarele, putem să ne acomodăm și să facem din acest spațiu temporar un acasă cât mai primitor. Și trec luni și luni și uităm că acest spațiu e, de fapt, temporar.

Asta poate însuma experiența mea cea mai recentă cu chiria. Stăteam deja de câțiva ani buni în același apartament, cunoșteam deja și vecinii, era acasă al meu departe de casă! Când, într-o zi apare proprietara și mă anunță cu tristețe că a vândut apartamentul. Șoc, moment de reculegere, ce ne facem? Ce înseamnă asta. Și tot ce am auzit în continuare e că ”aveți o lună să vă mutați”.

Am răsuflat ușurați. Am zis, o lună e timp destul să căutam ceva decent și să ne mutăm cu toate. Am fost prea optimiști se pare. Și vorbesc în acest articol, din suflet, tuturor chiriașilor care au avut sau poate vor avea parte de aceeași soartă.

Știi cât de mult timp ia să poți găsi o chirie decentă în a doua cea mai mare metropolă a țării? Ei bine, îți zic eu, mai mult de o lună! Însă știi ce e și mai greu decât asta? Să te apuci să îți muți toate lucrurile adunate de-a lungul acelor ”câțiva” ani.

Am observat, de exemplu, ca rucsacul meu nu e destul de încăpător. Dar nu e nicio problemă, am zis, oricum aveam nevoie de un bagaj premium fără de care lucrurile mai prețioase ar fi praf la mutare.

Am avut noroc cu site-ul recomandat de amicii mei, în aceeași situație, mai nou site-ul meu preferat de bagaje inBagaj.ro. Însă nu a fost destul. După ce primele haine mi s-au făcut praf, de data aceasta la propriu, am zis că un bagaj nu este îndeajuns. Am nevoie de protecție. Am nevoie packing cubes de încredere în care să nu îmi fie frică să transport cămășile mele office.

Zis și făcut. Am luat, am împachetat, am mutat dintr-un loc în altul, am așteptat, când la rudele unuia dintre noi, când la alții. Am așteptat, hai să îți zic cât! Am așteptat trei luni până am găsit o chirie care să se potrivească nevoilor noastre și să nici nu ne lase lefteri. Și știi care e partea și mai cool? Acum am toate accesoriile necesare pentru a porni într-o excursie!

Însă lăsând gluma la o parte, mutatul nu este niciodată o plăcere. Însă nu uita de satisfacția care te așteaptă la capătul drumului: un nou acasă! Sfatul meu? Nu te zgârci la accesorii cum ar fi bagaje sau huse care îți vor face mutarea mai ușoară. Dacă o faci, vei investi apoi mai mult! Mutat ușor dragi colegi de chirie!