Cum ne putem bucura de o cafea proaspat prajita?

de | sept. 5, 2018 | Life

Una dintre cele mai preferate bauturi in zilele noastre, care are si efecte benefice pentru organismul nostru, este cafeaua. Insa, cea mai buna ceasca de cafea este cea care se prepara cu o cafea proapat prajita de la Contego Cafe,  caci in acest mod este eliberat adevaratul gust si intensitate a cafelei.

Pentru a te putea bucura de o astfel de cafea, nu sunt necesare ustensile foarte scumpe sau echipamente complicate, ci este suficienta o masina automata sau o rasnita electrica.

cafea prajita a

Ceea ce conteaza cel mai mult este insa intelegerea fenomenului legat de macinarea si prepararea cafelei, pentru a te butea bucura cu adevarat de intensitatea gustului acesteia. Asadar, este foarte important care este dimensiunea ideala de macinare, timpul si temperatura de preparare a cafelei, dar si cum arata boabele de cafea.

  Cum trebuie sa fie cafeaua pentru a prepara cea mai buna ceasca din aceasta bautura?

In functie de gradul de prajire al boabelor de cafea si gustul bauturii va fi diferit, fiind diferita intensitatea gustului acesteia.

Un amestec de boabe,de aceeasi origine, pot oferi acea combinatie ideala a gustului, scotand in evidenta toate notele specifice soiului si regiunii de unde apartin acestea.

Atunci cand se cumpara cafea din magazine, de cele mai multe ori pe ambalaj se gasesc toate informatiile necesare, printre care cea mai importanta informatie este legata de data prajirii..

Astfel, atunci cand vrei sa faci diferenta intre o ceasca de cafea remarcabila si una obisnuita, trebuie  sa tii cont de prospetimea cafelei, care de cele mai multe ori nu este luata in serios de catre consumatorii de cafea.

Ce se intampla in timpul procesului de prajire?

Atunci cand trec prin procesul de prajire, in interiorul boabelor de cafea apare dioxidul de carbon, care este eliberat  intr-o perioada de timp de pana la doua saptamani. Acest proces de eliberare poarta numele de proces de degazare.

Astfel, in decursul acestor doua saptamani, aceasta cafea proaspat prajita nu este consumata.  Este destul de complicat sa iti dai seama care este cel mai bun moment pentru a considera o cafea proaspata ca este gata de preparare, acest lucru variind in functie de boabele de cafea si de modul de prajire

O cafea prajita intens elibereaza mult mai repede dioxidul de carbon si devine potrivita pentru a fi consumata, insa exista anumiti factori care afecteaza acest process, printre care temperatura mediului, umiditatea sau spatiul unde aceasta este depozitata.

Astfel, cea mai buna perioada pentru a prepara cafea proaspat prajita, este intre trei zile si o saptamana de la data prajirii

Cand se incheie procesul de degazare, locul ocupat de dioxidul de carbon este inlocuit cu oxigenul, acesta oferind cafelei acel gust unic, iar acest proces poarta numele de oxidare.

Pentru a putea mentine oxigenul cat mai mult in interiorul boabelor de cafea, acestea sunt inchise in pungi ermetice, unele dintre ele avand supape care ajuta la eliminarea dioxidului de carbon.

Este foarte important ca boabele de cafea macinate sau nu sa fie pastrate in mod corespunzator, pentru ca aceasta sa fie considerata proaspata pentru o perioada de pana la sase saptamani.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.187)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]