M-a placut mult ideea acestui film si mai ales trailerul. Mi s-a parut tare, credeam ca o sa fie un film foarte interesant. Eh, rezultatul… a lasat un pic de dorit sa zicem.

#sinopsis The Passengers

Undeva in viitor, nu mai retin anul, exista o mare nava pe care se afla o gramada de oameni. Ce treaba au acestia? Pai se afla pe o nava ce duce niste oameni pe o noua planeta, pentru a fi colonizata. Sunt oameni diversi, ce fac diverse chestii si ce au fost criogenati (sau ma rog, conservati mai bine zis) o buna perioada de timp.

Unul dintre pasageri, un tip ce este mecanic de profesie se trezeste mai inainte, mult mai inainte de termen. Cu vreo 90 de ani mai inainte. Singur, pe ditamai nava, inconjurat de roboti si de un barman android. Ce sa faca? Se plictiseste mai ales ca nu are bani de „clasa I” si facilitatile sale sunt pe masura pretului platit. Mecanic fiind, se descurca totusi si isi trage in curand un mare apartament de lux.

Spre norocul sau si ghinionul ei (si vezi mai incolo de ce), se „alege” pana la urma cu o gagica ce la fel ca si el dar din motive diferite se trezeste mai inainte. Incearca impreuna sa gaseasca solutii pentru a hiberna la loc dar nu reusesc. Cand se trezeste si un membru al echipajului, chiar capitanul daca nu ma insel, isi dau seama ca au probleme mult mai mari de atat.

Nava pare sa o fi luat razna, ce e de facut? Si de ce vrea proaspata iubita sa-si omoare iubitul? Nu e vorba de SPM.

#ochiul critic

Este un film dragut, mi-a placut, dar ma asteptam la mult mai multa actiune si la mult mai mult SF. Mi s-a parut mai mult a fi de fapt un soi de SF romantic, ceva de genul asta ceea ce nu prea ma incanta. Nici nu prea mi se pare potrivita ideea de dragoste sau de relatie in spatiu. Nu stiu, daca-i vorba de spatiu vreau sa vad alte rase, meteoriti, calculatoare, asteroizi, extraterestri, din astea.

Vreau sa vad planete ucigase, nu cupluri libidinoase. Per total, este insa un film decent, nu e pierdere de timp. Daca esti fata, te poti uita pentru actor si daca esti baiat, te poti uita pentru actrita, formeaza un cuplu frumos.


sursa imagine: impawards.com