Ceaiurile din plante au o tradiție îndelungată. Despre aceste băuturi unice învățăm din tratate antice-herbaliste, în care vindecătorii au descris proprietățile și metodele de utilizare a plantelor medicinale.

De exemplu, cel mai vechi ceai din plante este cel chinezesc, care  a apărut cu aproape două milenii de ani în urmă. Marele patrimoniu al medicinei populare, lăsat de strămoșii îndepărtați, deschide noi oportunități pentru noi, de a restabili și de a menține sănătatea.

Astăzi, un stil de viață sănătos se transformă într-o tendință la modă în societatea modernă, băuturile sănătoase, bazate pe componentele naturale ale plantelor, devin din ce în ce mai populare. Acestea permit cresterea vitalitatii si alunga oboseala.  Ceaiurile din plante  sunt băuturi naturale care transmit frumusețea și bogăția naturii pe tot globul. Ceaiurile din amestecuri colectate, sunt compuse din diferite ierburi, frunze, petale, fructe de pădure, rădăcini, semințe, condimente și aditivi clasici.

Colecția de ceaiuri de plante

Colectia de ceaiuri din plante poate include:

  • amestec de sunătoare, lemongrass, ginseng si alte plante pentru cei care doresc sa aiba grija de sănătatea lor și se străduiesc să fie întotdeauna într-o stare buna de spirit.
  • Un alt amestec este cel din plante și flori, care sunt utilizate atat ca parte a diferitelor amestecuri, cat și separat: muguri fragezi de trandafiri, menta, musetel german parfumat, Lemongrass revigorant si tei japonez.
  • Mate este celebra băutură pentru putere a indienilor din America Latină, care astazi, a devenit populară în întreaga lume.
  • Mai multe soiuri de plante in amestec cu fructe, fructe de padure și diversi aditivi.

Ceaiurile de plante diferă de infuziile convenționale prin faptul că, datorită unei rețete special selectate nu sunt bune numai pentru sănătate, ci au , de asemenea, un gust foarte plăcut și o aroma imbietoare. Toate ingredientele ceaiurilor din plante respectă normele UE și sunt furnizate de producătorii europeni de renume.

Amestecuri de sănătate

Amestecul de plante sănătoase este un depozit real de vitamine, microelemente și substanțe biologice active, prezentate de natura însăși. Ceaiurile din plante includ colecții de plante medicinale si te vor ajuta să te relaxezi și să iti recâștigi forța după o zi de muncă grea. Fiecare componentă dintre aceste amestecuri unice are un gust și o aromă unică, iar băutura se îmbină într-o singură compoziție armonioasă, jucând o multitudine de culori aromatice aeriene.

În timpul verii, amestecul strălucitor și parfumat al ceaiului din plante iti ofera energie pentru întreaga zi. Se compune din frunze de mur, care nu numai că da băuturii o dulceata plăcută, ușor tartinata, ci și o satureaza cu acizi organici utili și tanini. Nu este o coincidență faptul că frunzele de mur datorita actiunii lor benefice, erau apreciate de vechii romani.

Anasonul și feniculul, bogate în uleiuri esențiale, datorită mirosului lor picant caracteristic, însuflețesc compoziția și dau prospețime. Sunatoarea completează notele calde ale mierei și puritatea cristalină a verbinei si fructului de lamaie. Frumusețea naturală a plantelor de câmp este evidențiată de nota  blues seducatoare a petalelor de trandafiri roșii și de aroma subtilă a florii-soarelui de aur.