Balustrada din inox si sticla -Alegerea ideala pentru interior si exterior-

de | iun. 13, 2018 | Home & Deco

O data cu constructia casei sau a unei cladiri, care presupune si  o scara sau mai multe in interior, trebuie sa acordam atentie si unui alt aspect, mai exact montarii unei balustrade, caci aceasta nu poate lipsi.

Balustrada are ca principal rol, acela de protectie, dar si de sprijin pentru cei care urca sau coboara, insa important este si rolul estetic si modul in care schimba aspectul incaperii si al cladirii in general.  Atunci cand se doreste montarea unei  balustrade care sa nu ingradeasca vederea si sa ofere luminozitate si senzatia de spatiu mai mare, cea mai potrivita alegere este a unor balustrade inox si sticla.

     De ce sunt potrivite balustradele din sticla?

Atunci cand vorbim despre balustrade, trebuie sa vedem atat rolul lor practic, acela de protectie , cat si cel estetic, deoarece e destul de important  in design-ul  locuintei.

In functie de stilul ales pentru casa ta,  o buna varianta ar fi combinarea stilului clasic cu cel modern prin asocierea inoxului cu sticla laminata securizata, caci sticla are capacitatea de a oferi acel design modern.

Balustradele pot fi realizate in diverse forme si moduri, fie la cererea precisa a clientilor, fie in urma sfaturilor primite de la specialisti sau de la designerii de interior.

Balustradele din inox si sticla reprezinta o combinatie ideala, caci acestea au un aspect deosebit si pot ajuta in marirea vizuala a spatiului. De asemenea, o astfel de combinatie nu se va demoda in timp, asa ca nu trebuie sa duci grija ca peste un an- doi va trebui sa reinvestesti pentru acelasi lucru.

Balustradele din sticla pot fi utilizate atat in interiorul, cat si in exteriorul caselor sau al cladirilor si sunt cele mai potrivite pentru spatii comerciale foarte mari, precum mall-urile sau magazinele supraetajate, caci permit o vizualizare la scara larga.

Atunci cand sunt montate in interiorul locuintelor, balustradele inox sticla dau senzatia de marire a spatiului disponibil, de asemenea sunt perfecte pentru a crea o zona luminoasa, deoarece lumina patrunde cu usurinta prin sticla.

Folosita in exterior, balustrada din sticla are mai mult  rolul de protectie. Sticla este extrem de  rezistenta si ofera o siguranta sporita chiar si daca este sparta accidental, caci in cazul sticlei laminate  aceasta este pastrata in interiorul foliei, iar cand este vorba despre sticla securizata, aceasta se sparge in bucatele foarte mici care nu prezinta pericol pentru cei din jur.

Cate feluri de sticla pot fi montate pe balustrada?

In functie de preferinte, exista mai multe modele de sticla din care se poate alege. Astfel, daca se doreste ca balustrada sa fie montata in casa si este necesara o marire vizuala a spatiului, dar si o cresterea luminozitatii in anumite spatii, cea mai buna varianta este sticla transparenta. In schimb, daca se doreste o crestere a intimitatii, atat in interior, cat si in exterior, se poate opta pentru sticla sablata sau colorata, inclusiv sticla pe care sunt imprimate diverse modele.

Asadar, daca se doreste o balustrada care sa ofere un efect spectaculos, indiferent de tipul de sticla ales, balustrada din inox si sticla reprezinta cea mai buna alegere, fiind usor de montat, cu finisaje de exceptie si care cu siguranta vor atrage toate privirile trecatorilor.

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]