In urma cu peste 70 de ani a aparut pentru prima oara in SUA a aparut o metoda moderna prin care s-a reusit eliminarea tesutului adipos care se afla in plus, dar de asemenea si o tonifiere si remodelare corporala. Acest aparat care asigura scaderea in greutate, dar si tratamentul anticelulitic si mentinerea siluetei,  se numeste electrostimulare .

In zilele noastre, in SUA, centrele de electrostimulare au luat locul salilor de fitness, datorita faptului ca femeile au inteles ca aceasta este o metoda mult mai simpla de a pierde in greutate, fara efort, cu rezultate foarte rapide si de asemenea, trebuie investit mult mai putin timp pentru a vedea rezultatele.

Ce este de fapt electrostimularea?

Putem spune despre electrostimulare ca este o tehnologie foarte sofisticata care se bazeaza pe montarea pe corp a unor electrozi de silicon, cu ajutorul unor benzi elastice, pe terminatiile musculare ale zonei ce se doreste vindecata si remodelata.

Cel mai important si interesant lucru legat de electrostimulare este faptul ca se lucreaza muschii dintr-o anumita zona fara a depune nici un efort, putand fi considerat fara nici o problema gimnastica sau fitness pasiv. Acest lucru este cel mai bine evidentiat prin faptul ca doar 45 de minute de electrostimulare echivaleaza cu 5-6 ore de fitness sau gimnastica aerobica.pentru a ajunge la rezultatele dorite, este foarte important ca sedintele sa se efectueze fara intreruperi,apoi dupa ce se ajunge la remodelarea corporala care s-a dorit, este suficienta repetarea sedintelor o data pe saptamana.Este foarte indicat sa se bea multa apa in fiecare zi, pentru a permite eliminarea toxinelor din corp.

Numarul mare de electrozi ce sunt montati pe corp permit lucrarea anumitor zone si remodelarea corpului dupa propriul gust, fiind evident faptul ca pot fi lucrate mai multe grupe de muschi in acelasi timp, in timp ce exercitiile de fitness se bazeaza doar pe o anumita grupa.

Care sunt avantajele electrostimularii?

Cele mai importante efecte si beneficii ale electrostimularii sunt:
– in urma procedurii, muschii si pielea devin mai ferme, grasimile fiind eliminate
– – rezultatele sunt vizibile dupa aproximativ 3 sedinte, avand loc o scadere considerabila in centimetrii dupa doar 12-14 sedinte, iar dupa 26-28 de saptamani se pot asemana rezultatele cu o liposuctie.
– se accelereaza metabolismul si circulatia sanguina, precum si gradul de oxigenare al zonei lucrate, ceea ce are foarte mare efect in lupta contra celulitei
– exista posibilitatea de remodelare corporala, pentru ca se poate slabi exact in zona sau zonele unde doreste clienta
– datorita stimularii musculaturii se obtine o tonifiere a corpului, asemanatoare cu liftingul corporal, ducand la o imbunatarire radicala a aspectului, insa acest lucru poate fi efectuat doar de persoanele care nu au surplus de greutate sau cele care au slabit intr-un timp scurt, fara a-si lucra musculatura.
– datorita faptului ca se slabeste localizat, apare echilibrul intre zona cu surplus mare de grasime si cea normala, obtinabdu-se in acest mod  silueta pe care si-o doreste fiecare.
Exista insa si contraindicatii pentru folosirea procedurii de electrostimulare, si anume cei care sufera de boli cardiace grave, sau au in interiorul corpului tije metalice, ori femeile gravide sau cele care alapteaza.