Reguli pentru a purta un gloss de buze impecabil

de | mart. 23, 2018 | Life

Gloss-ul de buze este un produs cosmetic ce are  scopul de a hidrata buzele și de a le face mai strălucitoare și pline de volum. Acesta poate fi purtat de sine stătător sau peste un ruj. Gloss-ul este cumva unul dintre cel mai ușor de aplicat din trusa de machiaj pentru că poate fi potrivit pentru foarte multe ocazii: de la petreceri la birou și la liceu sau chiar în zilele de mers la facultate. În prezent lip-gloss-ul a redevenit unul dintre cele mai populare produse cosmetice pentru buze printre doamne și domnișoare.

macademian lipgloss.jpg

Tipuri de gloss

Lucrurile ar putea părea simple în ceaa ce îl privește însă și gloss-ul de buze poate fi de mai multe tipuri: există gloss-ul simplu care dau buzelor tale un efect de strălucire și conferă un look mai natural și există gloss-ul care conține atât culoare cât și  efectul de buze pline și de strălucire. O altă clasificare s-ar putea face din punctul de vedere al aromelor: specialiștii au realizat gloss cu aromă de căpșuni, vanilie, portocale și multe altele. Fiecare gloss are ingredientele sale unice care fac buzele să pară pline și cărnoase, voluptoase.

Interesting facts

Gloss-ul de buze a fost inventat de Max Factor în 1930. Acesta își dorea ca buzele să arate mai glossy (cu un strop de strălucire) în filmele lui. Primul lui gloss s-a numit X Rated.

Primul gloss cu arome a fost inventat în 1973 și s-a numit Lip Smacker

Există gloss-uri de buze care protejează împotriva razelor UV, dăunătoare pielii sensibile a buzelor.

Bariera ce menține buzele catifelate și hidratate în special în zilele friguroase și în fața vântului este alcătuită din o combinație de ceară și petroleum incluse în compoziția gloss-ului.

Nu ați crede, dar și glossul expiră, ca alte produse cosmetice, de altfel. Gloss-ul prea vechi nu numai că poate expira, dar poate căpăta bacterii pe care le vei împrăștia apoi pe buzele tale, ajungând să-ți creezi probleme serioase precum infecțiile.

Cum alegem gloss-ul potrivit?

Printre atâtea piețe și atâtea variante de produse vă recomandăm să țineți cont de câteva direcții generale când alegeți glossul de buze:

Gloss-ul trebuie ales în funcție de culoare pielii tale dar și a buzelor tale. O culoare apropiată de culoarea naturală a buzelor tale te poate ajută să faci buzele să pară mai voluptoase.

Consistența gloss-ului estela fel de importantă. Alege un gloss care nu se simte prea lipicios și care nu încarcă buzele, făcându-te să te simți inconfortabil. Machiajul este făcut să ți îmbunătățească starea de spirit.

Întotdeauna alege gloss-ul și culoarea acestuia  conform ocaziei, asemenea întregului machiaj și a look-ului general.

Deși glossul a apărut acum 300 de ani și astăzi ocupă un loc special în trusa cu farduri și a rămas în trend. Firmele cosmetice se duelează in microparticule reflectorizante care fac buzele ca de cristal. Cu cât mai sclipitor, cu atât mai bine ! Totuși, în magazinele fizice, dar și online există o gamă variată de unde vă puteți alege produsul potrivit!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]