Imbunatarirea substantiala a experientei de utilizare a unei benzi led monocolora se poate obtine daca montati un dimmer banda led ce poate fi actionat prin telecomanda. Solutia este atat de simpla si punerea ei in practica nu implica vreo activitate deosebita fata de cat de usor puteti instala o banda cu led-uri.

Acest dispozitiv este unul electronic care actioneaza direct asupra intensitatii luminoase pe care banda led o emite. Inserarea in circuitul benzii se face foarte usor datorita sistemului inclus de conectare atat a benzii cu led cat si a alimetatorului acesteia. Sunt de respectat doar indicatii simple in sensul conectarii firelor de culoare neagra la porturile cu clema de aceeasi culoare, respectiv firele de culoare rosu la porturile colorate in rosu de pe carcasa acestui dimmer banda led.

Ceea ce trebuie insa sa respectati este nivelul de incarcare pana la care acest dimmer banda led este capabil sa functioneze corect in sensul de a modifica dupa dorinta intesitatea luminoasa a sirului de banda cu led-uri. Prin insumare, atunci cand alegeti sa montati mai multe tronsoane de banda led, consumul acestor nu trebuie sa depaseasca 96W.

Ca atare fie ca verificati la cumpararea benzilor cu led consumul pentru un metru de banda led, fie ca montati pe rand cate o banda led si verificati daca dimmer banda led are puterea sa modifice intensitatea luminoasa, ambele variante sunt posibil de realizat. Cu toate acestea este cunoscut ca in general noua generatie de banda cu led are un consum de circa 4,8W pe metru liniar, iar acest lucru indica posibilitatea montarii a cel mult 20 de metri de banda led la acest dimmer banda led.

In privinta alimentarii unui dimmer banda led verificand in instructiunile acestuia tensiunea de alimentare veti afla ca este cuprinsa intre 12V si 24V. In acelasi timp verificati daca alimentatorul pe care il detineti se incadreaza in aceasta grila de tensiuni. Orice abatare in plus fata de maxima aratata conduce direct la deteriorarea sa ireversibila. In caz de alimentare sub tensiunea minima, dimmer banda led nu va functiona. Ordinea de montare este sursa de alimentare – dimmer banda led – banda led. Pentru a avea efect dispozitivul dimmer banda led este pozitionat intodeauna intre cele doua produse.

Folosirea telecomenzii pentru controlul intensitatii luminoase a benzii cu led de la distanta se face in mod obisnuit, iar distanta maxima de la care o puteti folosi si dispozitivul dimmer banda led sa reactioneze este de 10 metri. In cazul in care incercati sa folositi telecomanda de la o distanta mai mare sau dintr-o camera in alta este posibil ca dimmer banda led sa nu modifice intensitatea luminoasa a benzii cu led.

Pentru amenajari cu totul deosebite verificati si oferta de kit banda led rgb care propune un produs complex si complet dotat pentru iluminarea decorativa in orice culoare sau combinatie de culori doriti sa alegeti.