Inlocuirea vechilor surse de iluminat cu becuri cu led cu lumina alb cald sau alb rece este o dilema care merita sa fie lamurita inainte de a le cumpara. Iluminarea artificiala joaca un rol foarte important in ambientarea interioara, fie ca este cea pentru mediul rezidential, fie ca este utilizata in scopuri comerciale sau lucrative de birou.

2nqr0ba

Fiecare proprietar va utiliza becuri cu led in maniera care ii asigura cel mai bun confort pentru activitati casnice, sau pentru momente de relaxare. In aceeasi masura fiecare comerciant sau administrator de afacere in care sunt folosite incaperi pentru diferite activitati va monta becuri cu led in asa fel incat angajatii sa poate lucra in siguranta si conditii optime in ceea ce priveste confortul iluminarii.

Daca pentru nivelul iluminarii in ambele situatii cu totii suntem de acord ca aceasta trebuie sa fie foarte buna, intervine un alt criteriu despre care pana acum cativa ani nu exista nicio discutie – temperatura de culoare a luminii emisa de noile becuri cu led. Este o caracteristica care a fost dezvoltata de producatori pe baza versatilitatii electronice a componentelor acestor becuri cu led, in speta a LED-ului ce este o componenta electronica a carei emisie de lumina poate fi controlata in functie de anumite caracteristice fizice si electrice.

Prin urmare sunt in prezent disponibile becuri cu led cu lumina alb cald si becuri cu led cu lumina alb rece. Sunt cele mai comune doua variante pentru ca sunt cel mai des utilizate, insa exista la vanzare si becuri cu led cu lumina alb natural. In spectrul luminos, fiecare dintre aceste nuante de culoare ce este perceputa de ochiul uman reprezinta chiar reproducerea culorii luminii naturale in anumite momente ale zilei in functie de anotimp. Daca sunteti interesati de recrearea unei atmosfere in stil retro aruncati o privire si spre oferta de becuri Edison a caror temperatura de culoare este mult acentuata peste clasicul alb cald al becurilor cu led.

vintage 3

O lumina alb cald este asemanatoare lumina apusului pe timp de vara, o lumina alb natural este asemanatoare cu aceea a miezului zilei in timpul verii intr-o zi senina, iar o lumina alb rece este asemanatoare cu aceea a unei zile de iarna innourata. Fiecare dintre aceste variante ale temperaturii de culoare pentru becuri cu led asigura confortul optic pentru un anumit tip de activitate casnica sau comerciala.

Spre exemplu cele mai des utilizate becuri cu led pentru spatiile rezidentiale sunt cele cu lumina alb cald. Aceasta lumina este preferata din doua motive. Unul este cel legat de mentinerea obisnuintei vizuale pentru iluminarea artificiala deoarece vechile becuri cu filament incandescent avea aceeasi temperatura de culoare. Altfel, lumina este foarte placuta si linistitoare, fiind perfecta pentru activitati obisnuite care sunt facute acasa si care nu necesita un grad de atentie ridicat.

In partea opusa, sunt becuri cu led cu lumina alb rece ce sunt foarte bine primite in mediile in care se lucreaza la birou, intr-o hala de microproductie, sau in spatii comerciale. Lumina alb rece stimuleaza atentia lucratorilor asupra obiectului muncii si sporeste nivelul detaliilor asupra carora se lucreaza. In plus este oarecum mai apropiata fata de temperatura de culoare alb natural, lucru care impulsioneaza de regula activitatea sustinuta.

2nqr0ba

Pentru a va edifica incercati sa verificati practic cate un bec led Philips din fiecare gama a temperaturii de culoare si veti decide care este cea mai convenabila varianta. Sunt situatii in care puteti monta diferentiat becuri cu led, in functie de necesitati, din toate cele trei variante.