Nimic nu se compară cu bucuria și uimirea celor mici atunci când primesc primele lor perechi de încălțăminte! Cu toate acestea, oricât de fascinant ar fi pentru noi, ca adulți, să ne lăsăm impresionați de design-urile animate și culorile vibrante ale numeroaselor modele de încălțăminte pentru copii, nu trebuie să pierdem din atenție faptul că, pentru cei mici, încălțămintea trebuie să aibă, în primul rând, un rol practic!

Încălțămintea de copii trebuie să sprijine dezvoltarea sănătoasă a piciorușelor acestora iar, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să dețină anumite caracteristici definitorii. De ce este important să fim atenți la acest aspect? Încălțămintea ușoară, comodă îi ajută pe cei mici să își dezvolte un mers corect, iar aceasta primă etapă este definitorie pentru ei.

În primul rând, talpa încălțăminții trebuie să fie cât mai flexibilă și anti-derapantă. Este benefic să selectăm încălțăminte de copii confecționată din materiale cât mai naturale și, cel mai important, să selectăm cu grijă mărimea potrivită.

În principiu, încălțămintea de copii ar trebui să fie cu aproximativ 12 mm mai mare decât talpa celor mici, astfel încât aceștia să se bucure de spațiul optim pentru creșterea piciorușelor. Deoarece, în perioada de formare, cei mici se dezvoltă și cresc constant, este indicat să fim mereu atenți și să măsurăm periodic dacă încălțămintea este încă potrivită pentru ei.

La nivel de design, avantajele de care ne bucurăm tot mai mult astăzi includ faptul că găsim cu ușurință o mulțime de modele de încălțăminte pentru copii în toate culorile noastre preferate, cu modele tematice fascinante, care le va atrage cu siguranță atenția celor mici și îi vor face să zâmbească! Important este să găsiți acele modele care prezintă atât beneficiile de ordin practic, enumerate mai sus, cât și design-ul care îi va încânta pe cei mici. Chiar dacă trebuie să privim cu entuziasm acest subiect, este vital să păstrăm mereu în minte faptul că până și încălțămintea pe care o selectăm pentru cei mici le influențează dezvoltarea.