Tehnologia este raspunzatoare pentru aceasta economie, de aceea merita sa montati un bec led in fiecare spatiu interior cu destinatie rezidentiala sau de birouri. Amploarea cu care s-a dezvoltat aceasta ramura tehnologica in privinta iluminarii ambientale este recunoscuta si tot mai apreciata de catre utilizatori.

Oricat de sceptici am fost cu totii la primele lansari de bec led, gandindu-ne ca nu vor avea viata lunga, la propriu, si nici lumina nu va fi la fel ca aceea cu care ne-am obisnuit, s-a ajuns in doar cativa ani la performante si beneficii exceptionale oferite de acest produs. Faptul ca este in primul rand perfect asemanator ca forma si marime cu becurile clasice cu filament si este capabil sa redea o temperatura de culoare in gama alb cald, face din acest bec led cel mai apreciat produs electronic cu care sunt dotate actualmente miliarde de locuinte si spatii interioare in general.

Capacitatea de iluminare a unei surse de lumina este masurata in lumeni. Nivelul lor face ca un bec sa poata emite mai multa sau mai putin lumina artificiala. Masurand un bec clasic de 100W s-a determinat ca acesta ofera incaperii un flux de pana la 1000 de lumeni, in conditiile in care produsul respecta si ofera in fapt o corelare perfecta intre marcaj si capacitatea sa efectiva.

Aducand in comparatie un bec led de 15W, producatorii au reusit sa lase in incapere mai mult de 1300 de lumeni. Pare de necrezut, insa structura sursei de lumina ce are la baza dioda electroluminiscenta LED, este capabila de aceasta performanta. Doar 15W pentru peste 1300 de lumeni, ceea ce inseamna ca nivelul consumului de energie electrica scade de circa 7 ori.

Ceea ce este cu adevarat spectaculos pentru un bec led se refera si la posibilitatea de a fi produs in mai multe variante in privinta temperaturii de culoare. Doriti lumina in spectrul alb cald? Doriti ca lumina sa fie in spectrul alb rece, sau alb natural? Nu exista niciun fel de impediment in a alege un bec led cu aceste caracteristici.

In plus, variantele de consum pentru bec led sunt multiple, desigur aici fiind vorba si de corelarea intre consum si luminozitate. Un bec led de 5W este perfect pentru a fi utilizat doar ca sursa de lumina pentru spatii putin utilizate, unde in practica nu ar avea sens sa fie montat un bec led de 15W doar pentru ideea ca este foarte economic.

Ca o variatiune pe aceeasi tema, a iluminarii, daca sunteti atrasi in a crea un spatiu de relaxare cu tenta vintage, atunci incercati sa montati unul sau mai multe becuri Edison. Aceste produse reprezinta cea mai simpla, rapida si foarte atragatoare modalitate de a ilumina ornamental o incapere si de a o plasa in zona retro, atat de apreciata in ultimii ani in tematica amenajarilor interioare.