Utilizarea unui profil banda led usureaza montajul si extinde utilizarea pe termen lung a benzilor led pentru iluminarea decorativa a interioarelor rezidentiale sau comerciale. Atunci cand urmariti avantajele folosirii de banda led pentru acest tip de iluminare merita sa includeti la montare si profile banda led indiferent de lungimea pe care veti intinde sursa luminoasa cu led-uri.

Cel mai important avantaj oferit de profil banda led este legat de structura materialului din care este confectionat. Vorbim despre aluminiu tras in profile perfect slefuite si care se vor putea monta extrem de usor. Pe termen lung aceste profile nu necesita niciun fel de intretinere speciala, ele pastrandu-si forma si caracteristicile estetice exact ca in prima zi.

Din punct de vedere al posibilitatilor de montaj sunt disponibile in magazinele de specialitate mai multe tipuri de profil banda led. Cel mai des utilizat este profil banda led aplicat care poate fi utilizat pe orice suprafata prin intermediul sistemului inclus de fixare cu surub.

O alta varianta de profil banda led este cea incastrata, iar atunci cand este necesar va puteti baza pe profil banda led pentru colt pentru continuarea unui traseu ce include o schimbare de directie.

Toate aceste profile din aluminiu pentru sustinerea benzilor led joaca un rol activ in functionarea sistemului de iluminare decocativa. Asa cum se cunoaste, aluminiul este un material foarte eficient pentru disiparea caldurii. Practic, pe toata lungimea sa acest profil banda led va actiona ca un radiator ce va dispersa caldura ce provine din functionarea sistemului.

Conceptia acestor profile banda led este in asa fel gandita incat sa poata primi suplimentar, atunci cand se doreste, un element special care ajuta la trimiterea fluxului luminos intr-un unghi de 120 de grade. Este vorba despre un dispersor din policarbonat care se poate achizitiona separat si care se adapteaza perfect cu un profil banda led, sporind efectul decorativ luminos.

De luat in considerare este si un profil banda led care se poate suspenda de plafon, sau alt suport asemanator. Este evident beneficiul pe care il veti avea atunci cand utilizati acest tip de profile banda led atunci cand este necesara iluminarea unor spatii care necesita lumina puternica si focalizata.

Spatiul de deasupra mesei sau blatului din bucatarie, sau zona centrala a unui living sunt doar cateva exemple in care folosirea de banda led montata pe profile suspendate este cea mai buna solutie tehnica. Pentru restul zonelor de acoperit cu banda led includeti variate de profil banda led descrise anterior.