Bucataria reprezinta una dintre incaperile cu cea mai mare importanta din cadrul unei locuinte daca se ia in calcul faptul ca aici se desfasoara o multitudine de activitati, dar totodata aici se petrece si o buna parte din timpul unei zile. Bucataria clasica era destinata exclusiv gatitului, insa daca se ia in calcul rolul bucatariei in zilele noastre, este practic imposibil sa nu se observe faptul ca buacatria a devenit mai mult decat un spatiu pentru gatit, astfel ca bucataria moderna reprezinta in acelasi timp si un spatiu unde ne primim oaspetii si unde savuram de cele mai multe ori, mult indragita cafea in fiecare dimineata.

Tendintele in ceea ce priveste amenajarile interioare s-au modificat destul de mult, mai ales in ceea ce priveste bucataria. Astfel ca, mobila pentru bucatarie, care poate fi achizitonata de la Premiamob.ro, joaca un rol deosebit de important, atat in ceea ce priveste functionalitatea acestui spatiu, precum si estetica. In acest sens, iata 4 criterii de selectie a mobilierului de bucatarie care ne pot ajuta sa ajungem mai aproape de un rezultat in cel mai scurt timp si fara a petrece zile in sir prin magazinele fizice de specialitate.

Dimensiunile mobilierului.

In ceea ce priveste bucatariile moderne, este indicat sa se opteze pentru un mobilier cat mai putin masiv, dar care sa fie totusi compartimentat cat de cat inteligent. Bucataria este totodata si un spatiu unde gatim si unde trebuie sa depozitam o varietate de ustensile pe care le utilizam in bucatarie in fiecare zi. Un mobilier masiv, mai ales amplasat intr-o bucatarie mai ingusta este departe de a fi o alegere tocmai inteleapta avand in vedere ca se sacrifica foarte mult spatiu util.

Design-ul mobilierului.

Estetica mobilierului este si ea deosebit de importanta intr-o bucatarie, motiv pentru care este necesar sa se acorde atentie si acestui aspect. In acest sens, in ceea ce priveste tendintele din acest an, design-ul ar trebui sa fie cat mai simplu, asemanator cu stilurile scandinave. Un mobilier simplu poate avea un impact vizual deosebit, mai ales daca se acorda o atentie aparte si cromaticii din incapere.

Cromatica.

De cele mai multe ori peretii bucatariilor sunt albi, astfel ca mobila pentru bucatarie este usor de integrat in majoritatea bucatariilor, fara teama de a gresi din punct de vedere al cromaticii. In situatia in care bucataria dumneavoastra dispune de o alta culoare (in special peretii) este important sa se tina cont de acordurile cromatice care se creeaza pentru a nu transforma bucataria intr-un veritabil kietsch.

Amplasarea mobilierului.

Inainte de a achizitiona mobilierul, este foarte important sa se ia in calcul si modul in care acesta urmeaza a fi amplasat. In teorie lucrurile adesea ne ies asa cum trebuie, insa s-ar putea sa constatam faptul ca un anume model de mobilier de bucatarie nu va arata la fel atunci cand este amplasat in anumite moduri. In cazul bucatariilor mici este indicat sa se opteze pentru mobilier de bucatarie suspendat care in general salveaza destul de mult spatiu.

Premiamob este un magazin online care comercializeaza o varietate de piese de mobilier pentru diverse zone ale locuintei, toate construite din materiale de calitate superioara si care pot fi achizitionte la preturi complet speciale.