aragazul ieftin poate fi si bun

Sunt situații în care bugetul nu îți permite achiziționarea unui aragaz modern cu toate funcțiile pe care ți le dorești, însă necesitatea te împinge spre un aragaz ieftin de care te vei bucura poate pentru următorii 10-15 ani. Dacă aragazul ieftin nu te mai satisface, dar încă nu a venit vremea să îl schimbi, iată ce soluții ai pentru modernizarea modelului pe care îl folosești.

Folosește vopsea de oțel inoxidabil

Aragazele de inox sunt mai scumpe, dar pe lângă aspectul modern și plăcut pe care îl oferă bucătăriei, se curăță mai ușor și nu lasă pete. Dacă simți nevoia de o îmbunătățire a actualului aragaz, află că poți găsi în comerț vopsea de inox pe care o poți folosi pe mai toate electrocasnicele. Pentru aragaz în mod special vei avea nevoie de o anumită vopsea de oțel inoxidabil care rezistă la temperaturile ridicate. Trebuie să iei în considerare faptul că un singur rând de vopsea nu va fi suficient, va trebui să folosești două sau chiar trei rânduri de vopsea în funcție de culoarea pe care vei vrea să o obții – mai închisă și strălucitoare sau mai deschisă.

Butonul de control al temperaturii

Dacă aragazul tău nu îți oferă un control precis al temperaturilor și asta te împiedică să gătești mâncăruri mai pretențioase, atunci s-ar putea să te intereseze un buton de control al temperaturii care înlocuiește butonul obișnuit al aragazului. Deși acest buton nu se găsește în România, el poate fi comandat de pe Kickstarter. Meld are un senzor de temperatură care detectează când mâncarea e gata și când trebuie să ardă mai puternic sau mai slab. Printr-o aplicație de smartphone i se oferă informațiile necesare pe care le impune rețeta.

Termometrul de cuptor

Termometrele de cuptor sunt confecționate din materiale rezistente la temperaturi înalte și se adaugă în interiorul cuptorului pentru o mai mare precizie a temperaturii de gătit. Chiar dacă nu te poți bucura de exactitatea unui cuptor cu setarea și afișarea electronică a temperaturii exacte, termometrul de cuptor îți va permite ajustarea temperaturii pentru ca mâncarea ta să iasă ca în rețetă.

Covorașele de silicon pentru cuptor

Modelele de aragaz cu tehnologii moderne de autocurățare prin vapori de apă sau panouri absorbante de grăsime pot atinge prețuri destul de piperate. Dacă bugetul nu îți permite un astfel de cuptor, poți adăuga în cuptorul aragazului tău clasic un covoraș de copt fabricat din silicon care este rezistent la temperaturi ridicate și va înlesni curățarea aragazului. În felul acesta grăsimea sau mâncarea vor cădea pe covorașul care va fi mult mai ușor de îndepărtat și spălat.