plasa insecte plissePlasele de insecte plisse sunt cele mai moderne plase de insecte, fiind din ce in ce mai cautate atat datorita eficientei lor cat si datorita factorilor estetici. O plasa de insecte are si rolul de a opri particulele de praf sau alti factori poluanti din atmosfera astfel incat sa beneficiezi de un aer curat. Dar acest lucru poate afecta eficienta unei plase de insecte plisse pe termen lung. Daca doresti sa eviti cheltuieli cu inlocuirea plasei de insecte si sa profiti cat mai mult de beneficiile pe care le ofera, iata cateva sfaturi pentru intretinerea acesteia.

Curata plasa de insecte plisse in mod regulat

Murdaria se acumuleaza in special in ghidajul inferior (sina inferioara pe care aluneca plasa) si datorita acestor acumulari se poate intampla ca plasa plisse sa nu se deschida corespunzator sau chiar sa se defecteze. Aceasta problema poate fi usor inlaturata printr-o simpla aspirare periodica a zonei respective, ce nu dureaza nici un minut. Canaturile din aluminiu pot fi curatate cu spray pentru geamuri sau cu o solutie diluata de detergent obisnuit. Pentru petele mai dificile utilizati un detergent neabraziv. Plasa poate fi si ea curatata foarte usor cu ajutorului unui aspirator cu perie sau cu ajutorul unui jet de apa.

Lubrifiati plasa de insecte plisse pentru performanta optima

In cazul in care respectati primul pas, lubrifierea nu ar trebui sa fie necesara. Dar daca doriti sa va asigurati de o functionare impecabila, este indicat sa urmati si acest sfat. Atentie insa la lubrifiantul utilizat. Nu folositi sub nicio forma vaselina sau uleiuri. Acestea pot dauna mecanismului pe termen lung. Utilizati un spray cu teflon care actioneaza mult mai eficient in acest caz.

Pastrati plasa de insecte plisse retractata atunci cand nu o utilizati

In ceea ce priveste modelul de plase de insecte plisse, acesta este proiectat pentru a fi retractat atunci cand nu plasa de protectie nu este necesara,spre deosebire de modelul de plasa de insecte fixa, cu balamale. Daca o plasa plisse este tinuta deschisa si atunci cand nu este utilizata, materialul isi pierde din “elasticitate”. Prin urmare plasa va deveni mai greu de inchis cu timpul. Daca este utilizata corespunzator plasa de insecte plisse va functiona impecabil zeci de ani. Pe scurt, regula de baza esta ca odata cu inchiderea ferestrei sa inchideti si plasa plisse.

Este bine sa stiti si faptul ca, in cazul pierderii elasticitatii, plasa de insecte plisse poate fi tensionata. Acest lucru este bine de facut atunci cand observati ca firele de tensiune orizontale nu sunt egale, unele dintre ele incepand sa atarne. Acest lucru se intampla in general datorita fortarii mecanismului la inchidere sau deschidere datorita unui ghidaj necuratat. Deci daca observati ca deschiderea (intinderea) plasei nu se face uniform si exista un spatiu in partea de sus sau jos, va trebui sa tensionati firele din partea opusa.