Pentru a veni in ajutorul vostru va aratam cateva motive pentru a alege parchetul stratificat in locul celui laminat. Va prezentam un ghid de cumparare parchet stratificat ce este acest parchet si uneltele pentru montare.

Parchetul de lemn stratificat e natural pe cand cel laminat este din aschii de lemn si din rasini sintetice care sunt presate.

Stratul de uzura pe care il are parchetul stratificat are si o grosime de minim 3,5 mm de lemn dur care este finisat cu 5 straturi de lac intarit la uscare si suporta refinisari. Parchetul laminat are un strat de uzura de aproximativ 1 mm si nu poate fi reconditionat. Costurile de montaj si inlocuirea anuleaza avantajul initial al pretului de cumparare.

Parchetul triplustratificat poate sa fie oricand refinisat si i se poate schumba aspectul, poate sa fie lacuit, baituit si antichizat.

Parchetul laminat isi pastreaza imaginea initiala pana in momentul in care hartia se va lua apoi se schimba complet. Daca apar zgarieturi, amprentari si alte defecte parchetul stratificat poate sa revina la aspectul initial prin procedee de refinisare.

Un atu al acestui parchet este si grosimea de 14 mm fata de 12 mm la parchetul laminat. Izolarea fonica si termica este superioara pentru parchetul triplustratificat.

In ceea ce priveste modul de montare amandoua produsele sunt disponibile si in varianta dublu click.

Pentru o mai buna fixare si pentru sporirea calitatii instalatiilor parchetul poate sa fie lipit de sapa ceea ce va oferi un avantaj in cazul podelelor care au incalzire prin podea.

Daca bugetul nu va permite sa alegeti parchet masiv dar nu vreti sa picati in capcana parchetului laminat. Sunt mereu solutii de compromis. Una din ele se numeste parchet stratificat. Un model de parchet bine facut chiar daca nu rezista in timp la fel de bine ca cel din lemn masiv poate sa pacaleasca ochiul macar pentru o perioada.

Daca aveti inclinatii eco un model de parchet va poate linisti constiinta pentru ca in procesul de realizare se consuma mai putin lemn comparativ cu parchetul masiv.