Incarcare cu freon a aparatelor de aer conditionat se face in general dupa ce instalatia frigorifica din aparatul de aer conditionat are fisuri aparute pe traseele din conductele de freon sau din neeranseitatea imbinarilor.

Indiferent de model ori de firma aparatului de aer conditionat inainte de sezonul cald este bine sa faceti revizii generale ale aparateor de aer conditionat pentru a putea sa evitati surprizele neplacute in care aparatul nu mai raceste deloc sau nu mai raceste corespunzator.

Datorita faptului ca pentru aparatele de aer conditionat conexiunile dintre unitati se fac prin strangerea mecanica utilizand piulite olandeze , in timp ele pot sa se detensioneze si vor aparea si pierderi de freon cu timpul. Pierderile acestea se observa greu de catre utilizatori pentru ca aparatul de aer conditionat nu isi schimba cu mult modul prin care functioneaza si se incalzeste excesiv.

Verificarea cantitatii de freon din instalatie se face masurand presiunea si temperatura de lucru din instalatia frigorifica a aparatului cu baterii de manometre ale unui termometru digital.

Daca vedeti ca aparatul nu raceste corect este foarte posibil sa fie de vina incarcarea cu freon.

Daca temperatura aerului ce iese din aparat nu are minim 10 grade pe minus fata de temperaturile ambientale ori vedeti ca pe furtunul de condens nu este apa asta este primul semn ca nu mai e freon in instalatie ori ca freonul este insuficient pentru a raci optim.

Va recomandam sa va faceti si revizia anuala pentru a putea prelungi durata de viata a echipamentului pentru climatizare de unde rezulta un aer curat pentru tot anul si un consum mic de curent care se datoreaza functionarii impecabile a aparatului la o eficienta maxima.

In momentul in care scurgerea aparatului se infunda apa care va rezulta din condens se scurge in casa.  aceasta problema se rezolva in cadrul reviziilor curatand si igienizand cu solutii speciale.