Incarcare cu freon aer conditionat Brasov

de | nov. 19, 2016 | Afaceri

Incarcare cu freon a aparatelor de aer conditionat se face in general dupa ce instalatia frigorifica din aparatul de aer conditionat are fisuri aparute pe traseele din conductele de freon sau din neeranseitatea imbinarilor.

Indiferent de model ori de firma aparatului de aer conditionat inainte de sezonul cald este bine sa faceti revizii generale ale aparateor de aer conditionat pentru a putea sa evitati surprizele neplacute in care aparatul nu mai raceste deloc sau nu mai raceste corespunzator.

Datorita faptului ca pentru aparatele de aer conditionat conexiunile dintre unitati se fac prin strangerea mecanica utilizand piulite olandeze , in timp ele pot sa se detensioneze si vor aparea si pierderi de freon cu timpul. Pierderile acestea se observa greu de catre utilizatori pentru ca aparatul de aer conditionat nu isi schimba cu mult modul prin care functioneaza si se incalzeste excesiv.

Verificarea cantitatii de freon din instalatie se face masurand presiunea si temperatura de lucru din instalatia frigorifica a aparatului cu baterii de manometre ale unui termometru digital.

Daca vedeti ca aparatul nu raceste corect este foarte posibil sa fie de vina incarcarea cu freon.

Daca temperatura aerului ce iese din aparat nu are minim 10 grade pe minus fata de temperaturile ambientale ori vedeti ca pe furtunul de condens nu este apa asta este primul semn ca nu mai e freon in instalatie ori ca freonul este insuficient pentru a raci optim.

Va recomandam sa va faceti si revizia anuala pentru a putea prelungi durata de viata a echipamentului pentru climatizare de unde rezulta un aer curat pentru tot anul si un consum mic de curent care se datoreaza functionarii impecabile a aparatului la o eficienta maxima.

In momentul in care scurgerea aparatului se infunda apa care va rezulta din condens se scurge in casa.  aceasta problema se rezolva in cadrul reviziilor curatand si igienizand cu solutii speciale.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.961)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.190)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]