Pentru a proteja si pentru a decora podelele si sapele industriale care sunt supuse frecvent socurilor mecanice, actiunii solutiilor de curatare si frecare se va folosi ca strat fina de acoperire pentru suporturi minerale, placi de lemn si suprafete sintetice. Podelele epoxidice permit si curatarea usoara care va proteja fizic si chimic suporturile pe care se aplica prin turnare si este antimicrobiana si rezistenta din punct de vedere mecanic. Se va aplica usor prin turnare si are nevoie de utilaje specifice pentru a fi aplicata pe podele.

Podelele epoxidice finale sunt hidroizolate, si sunt rezistente la intreaga gama de pH avand o duritate foarte mare. Podelele epoxidice sunt recomandate numai pentru aplicatii din interior.

Se pot folosi astfel de vopsele in urmatoarele locuri: fabrici care au profil farmaceutic si alimentar, spatii pentru productie, spatii de depozitare, laboratoare chimice sau medicale, ateliere , cantine, bucatarii, spatii tehnice etc.

Amorsele epoxidice pentru grunduire si etansare sunt produse bicomponente profesionale formate din baza epoxidica si din intaritor fara solveti. Se recomanda pentru suprafetele dure din beton si pentru suprafetele poroase, care au o umiditate de 5 procente. Se aplica prin pensulare sau prin roluire in 1 sau 2 straturi cu scopul aplicarii ulterioare de rasini si vopsele. Amorsa epoxidica se va aplica in stare lichida dupa ce se amesteca cele 2 componente A sau B, si avand si rolul de a crea o compatibilizare cu suportul si de a forma acoperiri microbiene.

Grundul de amorsare cu rol de compatibilizare a betonului cu rasini epoxidice de acoperire finale decorative ori industriale este foarte important. repararea fisurilor si gaurilor din podele si sape cimentice sau sintetice prin amestecare cu nisip si quart ori cu marmura fara umiditate. Bariera de vapori pentru parchet are rolul de a il proteja.