Înainte de a trece la enumerarea celor 6 întrebuințări ale măruntului din buzunar, aș dori să menționez că articolul de față nu se vrea a fi neapărat unul serios, sobru, care să ofere niște sfaturi financiare noi sau nemaivăzute până acum. Mai degrabă, ar trebui considerat ca unul amuzant, care, sper eu, să aduc un mic zâmbet pe fețele voastre.

1. Cumpără-ți o înghețată

Nu chiar acum, încă este destul de frig afară. Dar, de îndată ce se încălzește vremea, dacă ai ceva mărunțiș prin buzunar și nu ai ce face cu el, ia-ți o înghețată. Sau cumpără mai multe, în cazul în care ai suficienți bani și vrei să-i surprinzi pe cei dragi ție cu un mic desert! Uneori, cu doar cele câteva monede pe care le ai la tine, poți lua o înghețată delicioasă, din care, cu siguranță, te vei sătura și îți vei satisface nevoia de dulce.

2. Schimbă monedele în bani de hârtie

Nu am idee dacă se poate face asta peste tot (magazine, bănci etc.), dar merită încercat! De regulă, la unele magazine este mereu nevoie de mărunt. Acestora le trebuie pentru a-l da ca rest la cumpărăturile făcute de clienți. Deci, dacă te vei duce acolo cu un buzunar plin de monede, s-ar putea să-ți fie acceptate și schimbate în bancnote. Dacă nu, încearcă la o bancă!

3. Ține măruntul „la ciorap”

Adică, mai pe înțelesul tuturor, păstrează-l. Într-o pușculiță. Nu se știe exact când vei avea nevoie de el! Poate va trebuie să cumperi o pâine, o gumă de mestecat sau ceva ieftin și nu vei dori să schimbi o bancnotă mare pentru asta. Din nou, dacă suma acumulată este mare, du-o la bancă și deschide-ți un cont de economii!

4. Cumpără-ți o cafea

N-ai apucat să te trezești bine de dimineață și ai plecat fără să iei o gură de cafea făcută de tine? Nici o problemă! Sunt destule locuri de unde îți poți lua una, inclusiv o sumedenie de automate plasate în diverse locuri din oraș (stații de autobuz, gări, magazine etc.).

5. Dă măruntul pe care îl ai în buzunar unui om al străzii

Poate el are nevoie. Cine știe, poate chiar se va duce să-și cumpere o pâine. Nu toți oamenii străzii sunt niște drogați, dependenți de aurolac! Plus de asta, faci și o faptă bună.

6. Pune-ți o dorință

Mergi la o fântână arteziană, aruncă o monedă înăuntru și pune-ți o dorință. Dacă ai noroc, ți se va îndeplini!