6 intrebuintari pentru maruntul din buzunar

de | ian. 18, 2015 | Economie, Finanţe, Recomandat

Înainte de a trece la enumerarea celor 6 întrebuințări ale măruntului din buzunar, aș dori să menționez că articolul de față nu se vrea a fi neapărat unul serios, sobru, care să ofere niște sfaturi financiare noi sau nemaivăzute până acum. Mai degrabă, ar trebui considerat ca unul amuzant, care, sper eu, să aduc un mic zâmbet pe fețele voastre.

1. Cumpără-ți o înghețată

Nu chiar acum, încă este destul de frig afară. Dar, de îndată ce se încălzește vremea, dacă ai ceva mărunțiș prin buzunar și nu ai ce face cu el, ia-ți o înghețată. Sau cumpără mai multe, în cazul în care ai suficienți bani și vrei să-i surprinzi pe cei dragi ție cu un mic desert! Uneori, cu doar cele câteva monede pe care le ai la tine, poți lua o înghețată delicioasă, din care, cu siguranță, te vei sătura și îți vei satisface nevoia de dulce.

2. Schimbă monedele în bani de hârtie

Nu am idee dacă se poate face asta peste tot (magazine, bănci etc.), dar merită încercat! De regulă, la unele magazine este mereu nevoie de mărunt. Acestora le trebuie pentru a-l da ca rest la cumpărăturile făcute de clienți. Deci, dacă te vei duce acolo cu un buzunar plin de monede, s-ar putea să-ți fie acceptate și schimbate în bancnote. Dacă nu, încearcă la o bancă!

3. Ține măruntul „la ciorap”

Adică, mai pe înțelesul tuturor, păstrează-l. Într-o pușculiță. Nu se știe exact când vei avea nevoie de el! Poate va trebuie să cumperi o pâine, o gumă de mestecat sau ceva ieftin și nu vei dori să schimbi o bancnotă mare pentru asta. Din nou, dacă suma acumulată este mare, du-o la bancă și deschide-ți un cont de economii!

4. Cumpără-ți o cafea

N-ai apucat să te trezești bine de dimineață și ai plecat fără să iei o gură de cafea făcută de tine? Nici o problemă! Sunt destule locuri de unde îți poți lua una, inclusiv o sumedenie de automate plasate în diverse locuri din oraș (stații de autobuz, gări, magazine etc.).

5. Dă măruntul pe care îl ai în buzunar unui om al străzii

Poate el are nevoie. Cine știe, poate chiar se va duce să-și cumpere o pâine. Nu toți oamenii străzii sunt niște drogați, dependenți de aurolac! Plus de asta, faci și o faptă bună.

6. Pune-ți o dorință

Mergi la o fântână arteziană, aruncă o monedă înăuntru și pune-ți o dorință. Dacă ai noroc, ți se va îndeplini!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]