Determinarea unui tip de aparat pentru aerul conditionat de care aveti nevoie se face tinand cont de destinatia aparatului de uz comercial si casnic dar si de numarul de camere si de suprafete pe care vreti sa le climatizati si in functie de performantele energetice dar si de toate caracteristicile si performantele dorite, de bugetul pe care il aveti si de preferintele personale in legatura cu brandul si cu designul.
Sistemele pentru uz casnic sunt acelea la care facem referire cel mai mult in acest articol si de asemenea se impart in doua categorii basic: siteme cu split si multi split.
Sistemele split sunt sistemele clasice si cel mai des intalnite care au si o unitate exterioara si una interioara. Sistemele multi split sunt facute din doua ori mai multe unitati interioare si doar una exterioara si sunt alegeri potrivite pentru persoanele care vor sa racoreasca mai multe camere utilizand un singur sistem. Se va face o economie de spatiu dar costurile vor fi putin mai mari. Cumpararea de astfel de sisteme poate sa fie mai costisitoare decat cumpararea a doua sisteme split.
Tinand cont de suprafata pe care urmeaza sa o climatizati sistemele de aer conditionat sunt impartite in mai multe categorii tinand cont de capacitatea lor. Capacitatea pe care o are un sistem pentru aer conditionat este masurata in BTU pe ora si cu cat este un numar mai mare cu atat este si sistemul mai puternic. Camerele mici vor avea nevoie de 5000 de BTU pe ora iar o sala foarte mare poate sa aiba nevoie de un sistemul mult mai puternic.
Suprafata camerei nu e singurul factor care contribuie la performantele climatizarii si sunt si alti factori ce pot influenta eficienta unui sistem pentru aer conditionat printre care vom enumera si dimensiunea dar si numarul de ferestre si pozitionarea unei camere prin raport la punctele geografice.
Comentarii Recente