După cum probabil știți deja, acum doi ani de zile în urmă au fost lansate PlayStation 4 și Xbox One. Odată cu apariția acestor două noi console, lupta pentru supremație pe piața jocurilor video s-a întețit și ea. În peisaj și-a făcut loc și Wii U, în 2012, dar principalii producători de console rămân Sony și Microsoft.

Pentru aceia dintre voi care doresc să cumpere o consolă, este bine de știut că toate cele 3 enumerate anterior pot fi o alegere bună. Depinde în ce tabără vă aflați. Sunteți gamer-i dedicați, profesioniști, care caută perfecțiune? Sau doar niște amatori, pentru care contează mai mult distracția?

Dacă vă încadrați în prima categorie, aveți nevoie de Nintendo Wii U și PlayStation 4, ele fiind consolele care îi vizează pe gamer-ii înrăiți. În trecut, cei de la Nintendo nu intraseră încă pe această nișă, produsele lor fiind mai mult pentru „muritorul de rând”. Dar, la momentul apariției lui Wii U, compania a dorit să schimbe un pic tactica și să creeze ceva nou și unic, cu ajutorul căruia să-i atragă pe profesioniști.

Având noi periferice dotate cu motion control (controlul mișcărilor) și multe alte îmbunătățiri, printre care se poate menționa gamepad-ul, Wii U a fost făcut și pentru gamer-ii de top. Că tot am adus vorba de el, gamepad-ul se poate folosi și atunci când cineva se uită la televizor, dacă doriți să vă jucați ceva neapărat atunci.

Dintre cei 3 rivali de pe piața consolelor de jocuri video, PlayStation 4 este unul dintre cei mai avansați din punct de vedere tehnologic. Poate rula jocurile la o rezoluție de 1080p, 1080i, dar nu a fost, totuși, proiectată să folosească și 4K. De cealaltă parte, Xbox One nu poate rula tot timpul la 1080p, dar poate beneficia de avantajele oferite de 4K.

Până la acest moment, nu există prea multe televizoare care să dispună de rezoluție 4K, din motive de costuri. Tehnologia este încă una nouă, fiind prezentă mai mult prin cinematografe decât în casele noastre. La capitolul grafică, din nou, PS 4 iese în evidență, dar nu cu foarte mult în fața competitorilor săi. Nintendo punctează la categoria jocuri, unde, dată fiind istoria lungă a companiei, se pot găsi foarte multe titluri care pot rula pe o consolă gen Wii U.

Xbox One a fost gândită mai mult pentru divertisment, punând la dispoziția utilizatorului multe servicii, printre care se regăsește și Twitch, alături de un program de editare și încărcare a clipurilor filmate în timpul jocului pe internet. Pe lângă acestea, consola beneficiază și de cele mai bune setări de motion control, întrecându-le pe Wii U și PS 4.

Vreți să vă cumpărați și voi o consolă? Poate un Xbox One, un Nintendo Wii U sau un PlayStation 4? Luați în considerare toate aspectele enumerate de mine mai sus și alegeți produsul care vi se potrivește cel mai bine.

În final, nu uitați că și prețul lor poate cântări mult în luarea unei decizii finale!