Atunci cand utilizati numai o singura instalatie de aer conditionat si aceasta nu va avea puterea de a acoperi toate incaperile din locatie. Daca se monteaza pe hol varianta va fi considerata de compromis, se realizeaza greu si implica si o corelare intre corpul extern al sistemului utilizand tuburi. Cu cat sunt mai lungi tuburile cu atat si randamentul este mai mic. Pentru instalatiile interioare este nevoie de personal autorizat. In general atunci cand cumparati aparate de aer conditionat se va asigura si montarea lor si in modul acesta veti puta fi siguri ca nu vor aparea erori mari sau veti avea si garantia producatorului.

Unitatile exterioare trebuie sa se monteze pe pereti solizi si netezi fara denivelari pentru a se evita vibratiile puternice. Noi recomandam sa nu se monteze unitati interioare langa surse de caldura ori in directia razelor solare. Nu este recomandat sa se monteze aparatele de aer conditionat in zonele unde umiditatea e mare.

Unitatile exterioare trebuie sa fie puse pe peretii liberi pentru un bun acces. De asemene aunitatile exterioare ar trebui sa fie protejate de precipitatii ori de caldura puternica.

Locul unde sa va monta aparatul de aer conditionat este important iar prima regula vizeaza sanatatea personaelor care urmeaza sa utilizeze aerul conditionat si cu scopul acesta se monteaza unitatea interna in zona unde actiunea este neutra si nu aproape de birou, de canapea ori de zone unde se lucreaza.