parchet laminat

Parchetul este o pardoseala moderna si functionala, indiferent daca e vorba de un spatiu rezidential sau de unul comercial. In ceea ce priveste tipul de parchet laminat, acesta este o optiune tot mai des intalnita in ultimul timp, datorita aspectului sau placut dar si calitatilor sale care-l fac viabil nu doar pentru dormitoare sau alte incinte dintr-o casa, dar si pentru locurile cu trafic intens. Pe piata noastra, gama de parchet laminat este foarte larga, asa ca oricine poate sa si-l aleaga dupa aspectul sau culoarea pe care o prefera sau care sa se potriveasca cu spatiul destinat.

Parchet laminat, ieftin si frumos, pentru amenajari moderne

Deoarece imita foarte bine structura lemnului  de orice esenta si intr-o varietate de nuante si culori, acest gen de pardoseala se potriveste oricarei incaperi, fie ca e vorba de dormitoare living-uri, chir bucatarii, se potriveste si in spatiile destinate birourilor dar si in alte spatii comerciale, existand tipuri de parchet laminat foarte rezistente la trafic intens.

Este realizat din conglomerate lemnoase, avand ca strat de finisaj o pelicula de material plastic. Este, deci, o varianta necostisitoare la parchetul din lemn masiv, care poate sa atinga de multe ori preturi destul de ridicate. In plus, este usor de montat si de intretinut. Dezavantajul pe care-l prezinta consta in faptul ca nu poate fi reconditionat, in schimb poate fi inlocuit cu usurinta, pretul unui parchet laminat nou de cele mai multe ori nedepasind costurile de raschetare si reconditionare ale unui parchet din lemn masiv.

Mici reparatii, in caz de deteriorari usoare

Parchetul laminat care nu a fost conceput pentru suprafetele cu trafic intens poate suferi uneori mici deteriorari, cum este cazul zgarieturilor pe care le-ar putea provoca mutatul mobilei, sau care s-ar datora particulelor mici de pietris sau nisip aduse de afara pe talpa incaltamintei. Aceste zgarieturi pot fi acoperite cu ceara, fara nici o dificultate, putin incalzita si aplicata apoi pe suprafata care trebuie reparata. Ceara se gaseste in comert pe nuante diverse, iar daca se aplica cea potrivita culorii parchetului, acesta poate redeveni ca nou. Daca pardoseala sufera deteriorari mai grave, in cazul parchetului laminat pot fi schimbate doar lamelele care au fost afectate, nefiind absolut necesara inlocuirea intregii suprafete.

Avantajele pardoselilor cu parchet laminat

Primul avantaj este, desigur, pretul. In comparatie cu parchetul de lemn masiv, acesta nu depaseste de cele mai multe ori o treime. Un alt avantaj este instalarea sa usoara, aceasta putand fi facuta si de catre un nespecialist in domeniu, daca se respecta cateva criterii obligatorii. In plus, este foarte usor de intretinut, curatarea lui facandu-se cu apa si substante obisnuite pentru igienizarea pardoselilor. Desi nu poate fi raschetat, deci reconditionat, in caz de deteriorare masiva, poate fi inlocuit cu usurinta, cu atat mai mult cu cat pretul lui este destul de scazut. Nu in ultimul rand, aspectul constituie si el un criteriu pentru care merita ales. Imitand lemnul masiv, uneori pana la confuzie, acest parchet laminat de pe www.decolandia.ro poate crea o ambianta placuta si primitoare in incaperile unde este montat.