Intretinerea centralei termice este un aspect foarte important pentru mentinerea confortului locuintei pe care o aveti. Mentenanta defectuasa poate avea consecinte grave precum incendiile sau defectiunile din mijlocul iernii. Venim in sprijinul dumneavoastra cu mai multe sfaturi utile care sa va ajute sa intretineti centrala termica.

Cel mai mare consum are loc in momentul in care centrala merge pe apa calda. Pentru a optimiza consumul de gaz este recomandat sa reglati in mod corespunzator butonul pentru apa calda astfel incat apa sa nu se incalzeasca mult altfel va fi necesar sa apelati si la apa rece si veti utiliza centrala de doua ori si asta implica un consum de gaz mare.

Mariti durata de viata pentru schimbatorul bitermic. Un schimbator bitermic este componenta care va asigra pregatirea apei calde si a incalzirii. Piesa aceasta se stica destul de des si are preturi destul de mari iar utilizatorii ii pot mari durata de viata inchizand robinetii cu bila pe apa rece dupa ce se utilizeaza apa calda. De asemenea se va proteja centrala termica utilizand un stabilizator pentru tensiune pe priza.

Revizia unei centrale se recomanda si este chia robligatorie o data pe an pentru toate centralele indiferent de modul in care acestea functioneaza si scopul este acela ca centrala sa functioneze in conditii perfecte de siguranta si de randament. Un cost pentru revizii este modic si se poate include in abonamentul de mentenanta pentru centrala termica pe care il face proprietarul cu firmele specializate.

Abonamentele au beneficiul reviziilor si isnpectiilor pentru centrale termice si interventia rapida de fiecare data cand se impune. Revizia centralei prespune si intretinerea periodica a centralelor si este un ansamblu de operatiuni pentru controlul starii de functionare. Aceste operatiui vor corecta diferitele abatareri de la o functionare normala si vor preintampina aparitia defectelor sau a accidentelor.