Dronele care salveaza vieti

de | mai 23, 2016 | Diverse, Afaceri

Ai auzit de drone? Ai vazut vreo drona afara? Cu siguranta ai vazut candva una zburand deasupra ta, in timp ce stoca vreun video sau mergea catre o salvare. Deoarece, da, aceasta drona asemanatoare unui elicopter in miniatura permite captarea pozelor si este un raspuns sigur in aparare.

Aceste drone au fost inventate pentru gasirea datelor acum cativa ani datorita inteligentei lor, desi acum si-au deschis calea la nivel mondial pentru aplicatiile sale in mod fundamental in activitati de salvare, cautarea persoanelor disparute, poze, prevenirea si controlarea incendiilor, precum si in cartografierea aeriana, fotografia si video.

Dronele sunt apte sa zboare impreuna pentru a solutiona o activitate cu camera de supraveghere, radar, camera cu infraroru, sarcina care ajuta la rezolvarea operatiunii.

Ordinul de lucru se efectueaza in felul urmator: o intreprindere care se ocupa cu crearea dronelor, vinde tehnologia aceasta persoanelor care realizeaza aceste sarcini utile si impreuna fac o intelegere pentru a face mut mai simple sarcinile politiei, pazei civile, pompierilor sau militarilor. Un ONG, alcatuit dintr-o varietate de angajati, de la profesionisti din domeniul sanatatii si pana la securitate, persoane voluntare a caror profesie nu are legatura cu salavarea, are un scop clar: sa sustina persoanele care au nevoie. Acestia dispun de drone apte sa afiseze prima vizualizare a terenurilor sau a structurii prabusite.

Drona Octocopter poate sa trasporte pana la 4 kg (trusa, defibrilator, paturi, inclusiv alimente), a carei actiune are ca scop, ca obiectele de prim ajutor sa ajunga in zone nefavorizate sau pur si simplu, permite castigarea unui timp pentru rezolvarea situatiilor critice. ONG-ul a adaptat dronele in functie de nevoile organelor de securitate, camere termice si cu infrarosu pentru localizarea persoanelor disparute si marcatoare lasare care ajuta la o pozitionare precisa. Se spune ca trantorii pot salva vieti si pentru a face mai eficienta treaba, continua sa creeze aplicatii si sa invete despre ele. Astazi, muncitorii care lucreaza la asta, sunt in cautarea si sprijinirea de suprafete de teren extinse si structuri pentru cautarea oamenilor disparuti, in principal. Dronele nu doar trebuie sa zboare, ci sa analizeze si informatiile si pozele captate in timp real. Precum un avion de lupta, trantorii sunt sisteme esentiale pentru echipametele fortelor aeriene, care sunt utilizate in activitatile de supraveghere si spionaj.

Utilizarea dronelor, nu se ocupa doar domeniul apararii, ci merge mult mai departe. Aplicatiile cele mai interesante sunt legate de lumea imaginilor, dar, de asemenea, exista o tendinta spre afacerile de transport si cand o sa explodeze piata dronelor va fi cand se vor gasi solutii pentru telecomunicatiile ce inlocuiesc satelitul. Dronele sunt esentiale in arii si situatii diverse deoarece se pot deplasa rapid deasupra oricarui teren oferind fotografii. Sunt folosite pentru a controla indicele de poluare a mediului, pe care il folosesc pentru elaborarea hartilor poluate si stocheaza eficienta poluarii luminoase. In agricultura, controleaza starea culturilor folosind imagini sau numarand arborii dintr-o anumita zona.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]