Ski de calitate la distanta mica de casa, ski in Bulgaria!

de | nov. 28, 2014 | Recreatie

Atunci cand vrei sa vizitezi alte meleaguri, dar fara a parcurge o distanta uriasa, tarile invecinate par cel mai la indemana, mai ales in sezonul rece. Tot mai multi romani prefera Bulgaria atunci cand cauta o statiune pentru vacanta de iarna, cu o durata mai mare sau mai mica.

Statiunile montane bulgaresti, preferate de romani

Anul trecut, peste un milion de romani au ales Bulgaria pentru vacanta lor. Apropierea de tara noastra si conditiile bune de cazare sunt doua motive pentru care Bulgaria este in preferintele romanilor. Atunci cand au nevoie de aerul curat si prospetimea muntelui, romanii cauta oferte ski Bulgaria.
Aceasta tara este impartita in doua de Muntii Balcani, care, alaturi de muntii Rila, Pirin, Rodopi, Vitosha, Osogovska, Belasitsa si Strandzha, acopera 30% din teritoriul ei.
Cel mai lung lant din Bulgaria este format de muntii Balcani. Varful cel mai inalt al muntilor Balcani este Botev (2376 m). Balcanii sunt recunoscuti pentru traseele lor, ski, dar si pentru turism balnear, asa ca nu ezitati sa cautati o statiune situata in acest loc in cadrul ofertelor de ski Bulgaria. Printre statiunile din Balcani se numara : Berkovitsa, Ribaritsa, Belogradchik, Beklemeto, Uzana, Karandila, Chiprovtsi, Varshets, Troyan, Teteven si multe altele.
Balcanii sunt apreciati si pentru turismul de tip religios, in interiorul acestor munti pozitionandu-se manastiri ascunse in stanci ce serveau la apararea Bisericii Ortodoxe bulgare. Tot in Balcani intalnim si Parcul National Central al Balcanilor, construit in 1991.

Sezonul de ski in Bulgaria

amade_1011287c_1351841944Pe partiile din statiunile bulgaresti gasim cele mai bune conditii petru a invata sa schiem sau sa facem snowboard. De asemenea, cei dornici sa invete gasesc profesori buni, iar, dupa cateva lectii, pot schia si singuri. Partiile sunt de dimensiuni variate, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.
Hotelurile ofera activitati variate, astfel incat nu veti avea timp sa va pictisiti, fie ca vreti sa practicati sporturi de iarna sau sa va bucurati de o zi de relaxare la spa si de privelistea masivilor maiestuosi.
Sezonul de ski dureaza in medie, in statiunile montane bulgaresti, 130 de zille pe an. Cel mai lung sezon de ski dintre toate statiunile montane din Bulgaria, il regasim in Bansko : 15 decembrie – 15 mai. Asa ca, daca anul acesta nu va ajunge timpul sa dati o fuga la munte, puteti cauta o destinatie pentru prima vacanta din anul viitor in cadrul ofertelor de ski Bulgaria 2015.

Te-ar mai putea interesa si....

6 pisici celebre create de Disney Animation

6 pisici celebre create de Disney Animation

Nu avem nevoie de o zi speciala pentru a onora pisicile si bucuria pe care o aduc in fiecare zi in vietile noastre. O putem face oricand, iar trecerea in revista a celor mai iubite pisic create de Disney Animation poate fi o cale de a le sarbatori. De ce? Pentru ca...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.961)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.190)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]