Atunci cand vrei sa vizitezi alte meleaguri, dar fara a parcurge o distanta uriasa, tarile invecinate par cel mai la indemana, mai ales in sezonul rece. Tot mai multi romani prefera Bulgaria atunci cand cauta o statiune pentru vacanta de iarna, cu o durata mai mare sau mai mica.

Statiunile montane bulgaresti, preferate de romani

Anul trecut, peste un milion de romani au ales Bulgaria pentru vacanta lor. Apropierea de tara noastra si conditiile bune de cazare sunt doua motive pentru care Bulgaria este in preferintele romanilor. Atunci cand au nevoie de aerul curat si prospetimea muntelui, romanii cauta oferte ski Bulgaria.
Aceasta tara este impartita in doua de Muntii Balcani, care, alaturi de muntii Rila, Pirin, Rodopi, Vitosha, Osogovska, Belasitsa si Strandzha, acopera 30% din teritoriul ei.
Cel mai lung lant din Bulgaria este format de muntii Balcani. Varful cel mai inalt al muntilor Balcani este Botev (2376 m). Balcanii sunt recunoscuti pentru traseele lor, ski, dar si pentru turism balnear, asa ca nu ezitati sa cautati o statiune situata in acest loc in cadrul ofertelor de ski Bulgaria. Printre statiunile din Balcani se numara : Berkovitsa, Ribaritsa, Belogradchik, Beklemeto, Uzana, Karandila, Chiprovtsi, Varshets, Troyan, Teteven si multe altele.
Balcanii sunt apreciati si pentru turismul de tip religios, in interiorul acestor munti pozitionandu-se manastiri ascunse in stanci ce serveau la apararea Bisericii Ortodoxe bulgare. Tot in Balcani intalnim si Parcul National Central al Balcanilor, construit in 1991.

Sezonul de ski in Bulgaria

amade_1011287c_1351841944Pe partiile din statiunile bulgaresti gasim cele mai bune conditii petru a invata sa schiem sau sa facem snowboard. De asemenea, cei dornici sa invete gasesc profesori buni, iar, dupa cateva lectii, pot schia si singuri. Partiile sunt de dimensiuni variate, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.
Hotelurile ofera activitati variate, astfel incat nu veti avea timp sa va pictisiti, fie ca vreti sa practicati sporturi de iarna sau sa va bucurati de o zi de relaxare la spa si de privelistea masivilor maiestuosi.
Sezonul de ski dureaza in medie, in statiunile montane bulgaresti, 130 de zille pe an. Cel mai lung sezon de ski dintre toate statiunile montane din Bulgaria, il regasim in Bansko : 15 decembrie – 15 mai. Asa ca, daca anul acesta nu va ajunge timpul sa dati o fuga la munte, puteti cauta o destinatie pentru prima vacanta din anul viitor in cadrul ofertelor de ski Bulgaria 2015.