Datorita specificului acestei zone turistice una din cele mai solicitante activitati este agrementul nautic, indiferent ca vorbim de o plimbare cu barca cu motor la Cazane sau de o hidrobicicleta in Golful Dubovei ori de ski nautic. Lungimea acestui trase pentru barca cu motor este de 85 km si timpul mediu e de 2 ore. Capacitatea pe care o are barca e cuprinsa intre 10 si 14 locuri.

Punctele de atractei ale traseului cu barca sunt Cazanele Mici in care poate sa fie vazut chipul regelui Decebal, Manastirea Mraconia si tabula Traiana, apo barca traverseaza bazinetul Dubova cu forma de golf semicircular si intra in cea mai spectaculoasa zona denumita cazanele Mari. In portiunea acestea se va vizita Grota Veterani cunoscuta din timpuri foarte vechi care e consacrata de catre daci drept un sanctuar al zeului Zamolxis iar la aproximativ 500 de m mai sus se va intra in Pestera Ponicova.

Pentru pescari, pescuitul pe DUnare e o provocare. Depinde de priceperea sau de talentul pe care il aveti pentru a pescui salaur, somn sau crapt. Pescarii profesionisti sau pescarii de ocazie pot sa primeasca si avizele necesare sau momelile naturale, transportul cu barca cu motor si testarea si amenajrea locurilor de pescuit. De asemenea, incepatorii pot sa faca i initiere in tainele pescuitului  iar indrumarea este asigurata de ghizi pescari care au experianta. Drumetiile montane din aceasta zona sunt interesante. Plimbarile la munte sunt foarte des intalnite si sunt cele mai ieftine activitati de agrement din aceasta zona. Scopul este o odihna activa, activitati fizice si relaxare. Drumetiile implica miscare, revenire la natura, bucurua de a cunoaste si de a vedea locui noi. Aveti posibilitatea de a parcurge mai mutle trasee din aria naturala protejata.

Cicloturismul e o forma tot mai raspandita de turism activ si e o oportunitate prin care poate fi evitat sedentarsimul dar si o activitate care are un impact minim asupra mediului.