acoperis verde intensiv

In ziua de azi se pune foarte mare accent pe energia verde. De aceea putem observa din ce in ce mai mult ca apar tot mai multe opotunitati si tehnologii de care putem profita pentru a produce energie verde. Energia verde este produsa de vant, apa, si razele solare iar cu ajutorul tehnologiei au aparut diferite panouri solare, mici hidrocentrale pe diferite rauri cu un anume debit de apa dar si mici mori de vant care produc energie verde. Domeniul design-ului nu a ramas nici el mai prejos si au inceput sa apara tot mai multe tehnici de amenajare in care sunt incluse plantele. Nu stiu daca ati observat sau nu, dar in ultimii ani in Romania au inceput sa apara si amenajarea acoperisurilor caselor sau chiar si a blocurilor. Aici vorbim despre amenajarea unor mici spatii verzi pe acoperisuri sau a unor mici gradini. In continuare in acest articol am sa va povestesc mai pe scurt despre acoperisurile verzi intensive.

Ce sunt acoperisurile verzi intensive?

Poate ca ati auzit sau poate ca nu, de amenajarea unor mici gradini sau a unor spatii verzi pe acoperisuri. Ei bine, amenajarea acestora se numeste acoperis verde intensiv. Dar poate ca va intrebati de ce intensiv? Deoarece exista 2 tipuri de acoperisuri verzi, cele extensive si cele intensive. Diferenta dintre aceste 2 este ca la acoperisul verde intensiv este ca acesta contine un stat mai gros de pamant si pe care se pot planta diferite plante sau chiar arbusti mici astfel incat sa se creeze o mica gradina. Pe astfel de acoperisuri verzi intensive, chiar daca sunt executate peste o casa sau un bloc, puteti aseza o bancuta, amenaja un loc pentru fumat sau de ce nu, sa amenajati si un loc in care puteti servi masa.

Tuturor cred ca ne place sa servim cafeaua intr-un mediu eco, in care sa fim inconjurati de plante si sa fim la inaltime sub bataia razelor de soare.

Avantajele acestor acoperisuri verzi intensive

Sa nu credeti ca realizarea acestor acoperisuri verzi intensive este doar o forma de amenajare a unor case sau blocuri, ci acestea au si cateva avantaje extrem de importante. Printre aceste avantaje se numara faptul ca aceste tipuri de acoperisuri sunt foarte bune izolatoare termice. Un alt avantaj al acestor acoperisuri verzi intensive este faptul ca au un aspect estetic extrem de placut si aduc un plus valoare oricarei case sau bloc pe care este realizat acest tip de acoperis. Nu in ultimul rand, prezinta avantajul ca reduce foarte mult costurile cu energia datorita faptului ca este un foarte bun izolator.

Nu in ultimul rand trebuie sa va spun ca daca doriti un astfel de acoperis este recomandat sa apelati la specialisti in acest domeniu care stiu cum sa execute un astfel de acoperis verde intensiv.