Jocuri cu cuvinte din DEX

de | dec. 5, 2015 | Diverse

flandraLingvistii au descoperit ca cea mai buna metoda de imbogatire a cunostintelor de limba si a vocabularului este aceea de a folosi frecvent un dictionar explicativ. Desi foarte utila, invatarea, intelegerea si memorarea cuvintelor din DEX poate deveni rapid incredibil de plictisitoare. De aceea foarte multe persoane apeleaza la metode interactive de invatare. Jocurile de imbogatire a vocabularului nu sunt dedicate doar celor mici, inclusiv adultii pot profita de pe urma acestora.

Jocurile logice cu litere sunt din ce in ce mai populare printre parintii care cauta metode prin care sa starneasca interesul celor mici pentru imbogatirea vocabularului.

Jocuri cu cuvinte incrucisate din DEX

Integramele si revistele dedicate acestor jocuri ofera persoanelor interesate o modalitate ingenioasa de a intelege cuvinte folosite zilnic sau din dictionare de specialitate prin asocierea acestora cu scurte definitii. Este o modalitate foarte putin costisitoare si destul de interactiva de a va dezvolta vocabularul intr-o maniera placuta. Exista inclusiv reviste speciale pentru copii cu astfel de jocuri.

Jocurile pe tabla cu cuvinte din DEX

Sunt de regula jocuri de societate cu cuvinte din dictionar care constau in formarea de cuvinte incrucisate pe o tabla de joc. Se pot juca in doua pana la patru persoane si sunt ideale pentru serile petrecute cu familia sau prietenii. Obiectivul acestor jocuri este ca fiecare participant sa obtina un numar cat mai mare de puncte calculate in urma amplasarii literelor. De regula este indicat sa se joace cu un dictionar explicativ al limbii romane langa pentru a verifica corectitudinea cuvintelor create.

Jocurile de cuvinte online

Mediul online capata din ce in ce mai multa influenta in ceea ce priveste mediile de invatare si informare. De aceea si jocurile de cuvinte sunt foarte populare si numeroase in acest mediu. Inventive si inovative, aplicatiile sau site-urile care creeaza jocuri online pe baza cuvintelor din dex sunt o varianta ideala pentru imbogatirea vocabularului.

Aceste jocuri sunt in mod special populare printre cei mici datorita imaginilor viu colorate si personajele amuzate care sunt folosite in faza de design.

Vezi pe AvocatNet.ro termenii juridici ce trebuie sa-i cunosti daca vei avea vreodata nevoie de un avocat.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]