surveillance-camerasDaca te-ai hotarat ca este cazul sa iti sporesti siguranta de acasa sau de la locul de munca, iar rezultatul a fost achizitia unui sistem de supraveghere video, trebuie sa faci in asa fel incat instalarea sa sa ofere o eficienta cat mai mare. Pentru asta, este bine sa afli cat mai multe informatii despre ceea ce inseamna sistem de supraveghere video. Poti urmari un tutorial supraveghere, poti cauta informatii pe internet si iti poti intreba prietenii despre ceea ce trebuie sa faci. Oricare ar fi deciziile pe care le iei insa, cele mai importante elemente de care trebuie sa tii cont sunt urmatoarele:

  • Calitatea imaginilor pe care le ofera sistemul de supraveghere . Inainte de a face o achizitie este bine sa te gandesti la calitatea de care ai nevoie pentru imagini. Daca iti doresti cat mai multe detalii, atunci o rezolutie cat mai buna pentru camere este indispensabila.
  • Pozitionarea camerelor. Degeaba ai camere extrem de bune, daca acestea nu sunt pozitionate acolo unde trebuie. Pentru cei care isi doresc siguranta, pozitia camerelor este de o importanta colosala. Analizeaza cu atentie intregul spatui pe care urmeaza sa il supraveghezi si incearca sa acoperi cat mai multe unghiuri, in asa fel incat un eventual hot sa nu poata evita raza camerelor de supraveghere.
  • Analizeaza legislatia. Daca vrei eficienta de la camerele de supraveghere pe care le instalezi, acestea trebuie sa fie 100% legale. In caz contrar, nu vei putea sa aduci dovezi in instanta, spre exemplu si s-ar putea sa ai probleme destul de mari cu autoritatile. Asigura-te ca respecti fiecare cadru legal si ca sistemul de supraveghere este acolo sa te ajute, nu sa iti aduca probleme.
  • Nu neglija alte elemente de siguranta. Camerele de supraveghere sunt eficiente, insa de multe ori, nu te pot ajuta cu nimic. Acestea lucreaza cel mai bine in combinatie cu un sistem de alarma, cu detectoare de incendii sau de inundatii si cu usi si geamuri cat mai solide. Toate acestea trebuie sa fie prezente, daca iti doresti o casa in care sa te simti cat se poate de bine.
  • Verifica ocazional daca este totul in regula. O data pe luna este bine sa verifici fiecare camera in parte, pentru a te asigura ca este totul in regula si ca functioneaza. Este posibil sa se murdareasca de praf sau sa sufere diverse accidente. O camera nefunctionala nu poate face mai mult decat sa sperie hotii. In cazul in care acestia au intrat in casa, este inutila.