Daca unde găsesc sunt cuvinte pe care le rostesti des, fie ca le spui in propria minte si te aşezi la computer sa cautţi divese produse sau servicii de care ai nevoie, fie ca intrebi direct o persoana, arata ca ai nevoie unde gasescsi de informatie clară, eventual sfaturi despre cum să obtii ce-ti doresti.

Desi este la indemana sa faci o cautare dupa cuvinte cheie cu ajutorul browser-ului ce-ar fi ca mai inainte sa afli mai multe lucuri despre ceea ce cauti. Daca vei gasi un rezumat pentru o situatie asemanatoare cu cea in care te gasesti si ai nevoie de solutia cea mai buna ar fi bine sa citesti si sa afli mai multe detalii.

Acest lucru este util pentru ca nu intotdeauna ceea ce crezi ca s-ar potrivi ca obiect, solutie sau serviciu solicitat de tine, ar putea sa nu fie exact ceea ce ai nevoie. Mai bine afli inainte, cu alte cuvinte faci putina cercetare in domeniul care te intereseaza si abia apoi iei decizia care mai mult ca sigur te va multumi prin beneficiile de care te bucuri in urma achizitiei.

Cum ar fi spre exemplu sa decizi cumpararea unui aparat de aer conditionat, sa mergi in primul hipermarket care are si o zona pentru electrocasnice mari si sa cumperi aparatul. Un astfel de comportament in ceea ce privesc cumparaturile este cel putin nepotrivit si ai putea fi tentat sa adopti aceasta atitudine din diferite motive. Fie ca esti grabit si nu ai timp pentru a studia problema, fie ca doar ai vazut ca vreo cunostinta a cumparat acelasi model de aparat si ai aflat ca este foarte bun.

Comparatia in acest caz particular este complet nepotrivita pentru ca ea comporta aspecte particularizate ale instalarii unei anumite capacitati de lucru pentru aparatul de climatizare. Practic asemanarea intre doua locatii pentru instalarea unui sistem de climatizare poate sa difere mult, prin urmare risti sa cumperi un aparat complet nepotrivit care va genera cel putin consum mare de energie electrica fara a avea vreun beneficiu de pe urma acestuia.

Acest exemplu il poti extinde usor catre toate necesitatile sale, de aceeea nu este suficient sa spui unde gasesc, ci trebuie sa acompaniezi de fiecare data aceasta intrebare cu o informare de calitate pentru folosul tau complet.