Banii au fost și continuă să fie o problemă cu care ne confruntăm zilnic. Dorințele noastre sunt multe însă, din nefericire, nu le putem satisface pe toate în profunzime. Vedem în jurul nostru numeroase lucruri care ne atrag atenția și, fără să vrem, ne rămân întipărite în minte până în momentul în care reușim să le achiziționăm. Și povestea se repetă, la infinit. De ce? Pentru că e absolut omenesc să ne dorim și noi ce au alții, chiar dacă lumea e croită în așa fel încât unii se pot bucura de lucruri care pentru alții sunt doar dorințe trecute pe o hârtie.

Ei bine, chiar dacă nu ne permitem să bifăm toate căsuțele din ”wish list”, putem să căutăm multe alte variante prin care să reușim să ne satisfacem nevoile. Cum putem face acest lucru? Un prim pas îl pot reprezenta cumpărăturile second hand. Acestea din urmă reprezintă o modalitate eficace de a salva bani importanți pe care îi putem folosi în satisfacerea nevoilor secundare.

Mulți dintre noi pot fi sceptici în ceea ce privește second hand-ul deoarece, consideră că produsele nu se vor ridica niciodată la nivelul celor proaspăt achiziționate în magazin. E bine să gândim astfel?

Consider că nu. Acest lucru poate fi susținut de faptul că, asemeni nouă, cei fără posibilități financiare extraordinare, există și alții care simt nevoia de nou. Astfel, înlocuiesc produsele de care s-au plictisit cu altele noi, care să difere prin aspect și caracteristici. Acest lucru e omenesc și pur și simplu normal, fapt pentru care sh-ul a reușit să câștige foarte mult teren în ultimul timp.

Dar cum rămâne cu încrederea? De unde știm că ceea ce achiziționăm SH, va funcționa conform așteptărilor noastre? În ceea ce privește acest lucru, trebuie să știm că există numeroase site-uri online prin care putem cumpăra astfel. Siguranța produselor poate fi verificată prin popularitatea site-ului, a comentariilor cumpărătorilor și, bineînțeles, prin veridicitatea distribuitorului. Te poți consulta cu ușurință cu alți cumpărători printr-un simplu click. Tehnologia a avansat în așa fel încât, putem spune că cu certitudine că nimic nu ne mai poate surprinde.

În zilele noastre totul poate fi verificat iar acest lucru contribuie la creșterea încrederii tale în produs.

Ai nevoie de un laptop nou?

De ce să cumperi unul din magazin, când te poți bucura de o calitate asemănătoare printr-un produs achiziționat la jumătate de preț. Acesta este cel mai important avantaj și, prin urmare, chiar ceea ce ne interesează cel mai mult: prețul. Dacă nu ești suficient de convins, poți face următorul exercițiu.
Gândește-te că tocmai ai achiziționat un laptop nou, din magazin. După câteva zile de folosire, acesta intră în categoria laptopuri second hand, nu? Prin urmare, nu ai dreptul să îl vinzi și să îți cumperi altul?

Acest lucru nu înseamnă deci, că produsul tău a suferit un anumit accident și acest lucru te determină să îl vinzi ci, mai degrabă, că simți nevoia de nou. Aceasta este bucuria cumpărăturilor SH! Te poți bucura de produse ”noi” la prețuri mult mai mici. Sună captivant, nu?