Automobilul: intretinerea costa, dar se poate si economisi

de | oct. 16, 2015 | Auto, Diverse

Magazin piese autoAchizitia unui autovehicul nu mai este o problema in ziua de azi. De la masini uzate cu garantie, masini cumparate in leasing, achizitionate la licitatii sau chiar noi cu zero kilometri, ofertele abunda. Adevarata problema, insa, abia acum incepe. Carburant, taxe, asigurare, rovinieta si intretinere, reprezinta principalele probleme care tin de gestionarea autovehiculului.

Aceestea constituie o cheltuiala serioasa pentru bugetul unei familii, fapt pentru care unii sunt tentati sa lase masina cat mai mult in garaj, sau sa caute una cu o capacitate cilindrica mai mica. Este adevarat si faptul ca necesitatea a stimulat ingeniozitatea romanilor, foarte buni in arta de a se descurca. Acestia au studiat unele mici trucuri care sa le permita sa economiseasca ceva.

Incepem cu asigurarea care, cu putina rabdare s-a dovedit ca poate reprezenta un punct important pentru a face economii. Nu intamplator, in acesti ani de scumpiri si nesiguranta economica, s-a constatat un mare succes al asigurarilor facute online. Cu cateva click-uri putem compara rezultatele diverselor companii de asigurari si putem alege polita cea mai avantajoasa. Astfel, se constata ca putem economisi pana la 40% fata de metodele traditionale.

Apoi este chestiunea carburantului, care dintr-o acciza in alta a ajuns la niveluri record. Sa-i lasam deoparte pe norocosii care pot sa faca plinul in Ungaria sau Bulgaria, sau chiar Moldova, unde mai nou se constata cozi de automobile la pompele de benzina. Pentru cei care locuiesc departe de frontiera, problema economisirii din sumele destinate carburantului este mai degraba o utopie. Uneori sunt ofertele de week-end, cand se poate achizitiona carburantul mai ieftin.

Piese auto si consultantaIntretinerea masinii este un alt domeniu pe care nu il putem neglija. Sa nu uitam ca in aceasta tara predomina masinile cu o varsta deja venerabila, iar numarul de autovehicule noi achizitionate de romani este destul de mic. Varsta medie a parcului auto continua sa creasca si cu aceasta si cheltuielile pentru reparatii, din ce in ce mai dese.

Cei care se pricep si sunt mai indemanatici isi repara masinile pe cont propriu, lucru pe care nu il consiliem daca nu sunteti experti sau daca nu sunteti siguri de natura defectiunii. Se poate schimba un bec sau o siguranta, dar a baga mainile in motor este deja altceva, iar daca este vorba de probleme cu partea electronica a masinii riscam sa cauzam daune ireparabile.

Dar si in acest caz raspunsul vine de pe internet: apar tot mai multe site-uri unde putem compara preturile diversilor mecanici sau tinichigii, in cautarea centrului de depanari mai convenabil. De asemenea, sunt din ce in ce mai multe magazine precum https://www.piese-auto.ro/ care ofera piese ieftine, de buna calitate.

Printr-o singura cautare dupa un magazin piese auto, vom vedea ca putem economisi cel putin 15-20% fata de sursele traditionale.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.187)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]