Bebelusii sunt prin natura lor extrem de sensibili, mai ales in primele saptamani de viata, astfel ca majoritatea parintilor sunt pusi in situatia de a gasi un patut pentru copii ideal care sa-i ofere celui mic un grad cat mai ridicat de confort, dar si siguranta deplina pe intreaga durata a somnului. In prima etapa din viata, copiii dorm aproximativ 16 ore, astfel ca trebuie sa ne asiguram in mod repetat ca acestia se odihnesc si cresc corespunzator prin achizitionarea unui patut functional in acest sens.

In general bebelusii dorm in aceeasi camera cu parintii in prima etapa din viata lor, insa nu este recomandat ca acestia sa doarma in acelasi pat cu parintii din motive strict ce tin de siguranta. Pe piata la ora actuala exista o varietate mare de patuturi care beneficiaza de multiple functionalitati, insa daca alegem sa tinem cont de cateva lucruri de baza, alegerea acestora va deveni o adevarata placere. ErFi, magazin online cu o gama variata de patuturi pentru copii vine in sprijinul nostru cu cateva criterii de selectie importante pe care trebuie sa le avem in vedere ca si parinti atunci cand alegem patutul pentru copii.

Aspectul sigurantei este de departe unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand vorbim despre bebelusi. In acest sens, va trebui obligatoriu sa avem in vedere achizitionarea unui patutut pentru copii solid care sa respecte ultimele norme de siguranta. Un patut instabil reprezinta o adevrata amenintare pentru sanatatea celui mic astfel ca principiul ieftin si bun nu se alica in acest caz.
Este esential sa luam totodata in calcul si calitatea vopselei care a fost utilizata avand in vedere ca aceasta nu trebuie sa fie sub nicio forma toxica pentru pielea celui mic. In plus, verificati ca pe suprafata acestuia sa nu existe zone nefinisate in care cel mic sa se poata ranii.
Distanta intre gratiile cu care sunt prevazute patuturile pentru copii trebuie sa fie de maxim 4,5-5 cm datorita faptului ca o distanta mult mai mare inseamna un spatiu in care cel mic isi poate prinde memebrele in momentele in car nu este supravegheat.

Pentru a putea fi complet, un patut necesita simultan si achizitionarea unei saltele de calitate. O saltea pentru patut buna trebuie sa fie confectionata numai din materiale de inalta calitate care ofere o pozitie cat mai naturala a coloanei, dar si un somn linistitor celui mic.